Santepietre Valpolicella Classico 2005


Oppdatertdato: 2007-08-22 Tema: Rødvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Rimelig og god valpolicella

Det er ikke mange produsenter som lager god valpolicella til under hundrelappen. Vi har funnet en.
Santepietre Valpolicella Classico 2005 kommer fra produsenten Lamberti som ble grunnlagt i 1964. Dette er en stor produsent som er kjent for å levere kvalitet til en rimelig penge.

Lamberti skapte varelinjen Santepietre med to formål: Det første var at de ville lage rimeligere og bedre klassiske Veneto DOC-viner og presentere dem i en moderne stil. Det andre var å skape en motvekt mot trenden med endrueviner.

Veneto er et av de mest produktive vindyrkingsregionene i Italia, men Lamberti gjør et poeng av at alle vinene i Santepietre-serien kommer fra vinmarker i underregionen Valpolicella Classico. Drueavkastningen her er lavere og vinen er derfor mer konsentrert. Tillegget av merlot skal gi vinen mer karakter og et mer moderne preg.

Produsenten mener også at bruk av små eikefat (barriques) i modningsprosessen gjør vinen mer kompleks og gir den mer struktur, uten at det overdøver frukten, men heller fremhever typiske aromaer og smaker. Dette skal gjøre det mulig å tilby vin som er unik og har en uforlignelig personlighet, som selv en amatør kan gjenkjenne…

Smak og behag:

Navn: Santepietre Valpolicella Classico DOC 2005
Land/distrikt: Italia/Veneto
Produsent: Lamberti
Pris: 99,90 kr
Polnummer: 42184 (testutvalg)
Alkohol: 12,5 %
Druer: 70 % corvina, 20 % rondinella, 5 % merlot, 5 % molinara
Karakteristikk: Dyp rubinrød, aroma av røde bær. Bløt og fruktig med myke tanniner og noe krydder. Ettersmak av skogsbær og innslag av bitre mandler.
Passer til: Passer godt til høstens småvilt. Ellers er den god til annet rødt kjøtt som oksestek eller lam. Pass på at tilbehøret ikke er for tungt. Dette er en relativt lett vin, så den kan også matches til hvitt kjøtt og fisk. Også god til milde, bløte oster.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1160
Norsk mat.Wok.
Kjøttdeig.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.