Saras telt. stor uteservering midt i Oslo


Oppdatertdato: 2009-08-20 Tema: Restauranttest Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


En av de største turistmagnetene i Oslo ligger rett ved siden av spikersuppa. Mellom her og stortinget er det en kjempestor uteservering med servering av både vått og tørt. Og etter som vi har hørt så er det stor stemning her i forbindelse med arrangementer i oslo. Men her går man ikke for maten, for det er tynne greier, men prisen er grei nok.

Miljø og omgivelser.

Restauranten ligger mellom spikersuppa og stortinget, midt på Karl Johan. Faktisk en flott beliggenhet med skygge og sol, behagelige stoler og en føler seg litt vekk fra alle forbipasserende. Men litt "harry" stempel må en finne seg i her. Det er ett begrenset spisekart med noen lette retter samt en del drikke.

Menyen

En lunsj og salat meny finnes, samt kaffe, mineralvann, øl, vin og drinker. Snaps meny finnes for å få opp stemningen på kveldstid blant turistene. Priser er rimelige for maten, med varm mat til maks kr 158.-, salater fra kr 128.- til kr 148.-. Dessert fra kr 58.- til kr 89.-. Øl menyen er ganske innholdsrik.

Kjøkken

Vi var 4 stykker som spiste lunsj her. 2 stk Saras hjemmelagde burger med barbequedressing og urtebakte poteter, 1 Rekesmørbrød m/avokado og løyrom og 1 Texas nachos m/aioli.
Og for å si det med en gang, dette er ikke noen kulinarisk opplevelse. Burgerne minnet mer om farseburgere(men brødet var godt), nachos manglet sting og rekesmørbrødet, vel kafemat.
Så her går en for å drikke og se på folk, hverken mer eller mindre.

Service

Som vanlig er det ett utvalg av svenske ungjenter som svinser rundt mellom bordene, og de er hyggelige som de pleier. Kunne nok sikkert rydde og vaske litt mer rundt forbi. Bordene er noe fettete etter siste gjester.
Vi fikk ikke testet noe toalett, men går ut fra at det finnes.

Konklusjon

En uterestaurant du går for en halvliter og for å se på folk. Ligger veldig strategisk til og er faktisk en fin plass å sitte i solen. Om en er klar i toppen anbefales ikke maten. Men som festmat duger noe av det.
Kanskje den delen av menyen som beskrives som "Taste of Norway" sier det selv, når den inneholder retter med Westfalerskinke, Buffalomozzarella og sweet chili sauce. Hva må turistene tro?

Flere bilder


Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1676
Julekaker.Norsk mat.
Supper.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.