Satser på lokal matkultur


Oppdatertdato: 2013-08-18 Tema: Tradisjoner Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: matprat.no


Hvordan bruke lokal mat og framheve norsk matkultur i større grad? Under konferansen "Matkultur og reiseliv" i Ålesund tirsdag 20. august deler lokalmatentusiaster sine ideer om hvordan det kan gjøres.

Se program og påmelding (pdf, 3 Mb) Dagen før åpninga av årets festival i Ålesund slår Den Norske Matfestivalen og samarbeidspartnere et slag for å skape en enda sterkere sammenheng mellom en levende matkultur og næringsutvikling innen lokal matforedling, landbruk og reiseliv.

Arrangører for konferansen er Den Norske Matfestivalen, Fylkesmannen i Møre og Romsdal og Innovasjon Norge i samarbeid med Destinasjon Ålesund og Sunnmøre og Mat langs Nasjonale turistveger.

Lokal mat og reiseliv

En rekke personer med stor kunnskap om hvordan utnytte lokale råvarer, fortrinnsvis i reiselivsretta næring, er invitert til å delta på konferansen på Rica Parken Hotell. Harald Osa vil fortelle om det nystarta Matkulturprosjektet i Bama. Årets bondelagskokk, Bodil Fjellestad Eikrem og Siv Holmeide fra Den Glade Ku på Tingvoll, er representanter for matglede og satsing på hvordan framheve lokale råvarer og matradisjoner.

Trine Klemetsen, salgssjef på First Hotel Atlantica, er invitert for å fortelle om hotellets nye matprosjekt, som satser på lokal mat, lokal drikke og lokal underhaldning. Egil Ørjan Thorsen presenterer prosjektet Mat langs Nasjonale turistveger.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2708
Julekaker.Reker.
Norsk mat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.