Sekkjepåsedagen 20. juni 2009 i Vistdal


Oppdatertdato: 2009-06-15 Tema: Tradisjoner Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Kilder: Vistdal.com, www.matoppskrift.no


Sett av lørdag 20. juni! Da vil vi arrangere ”Sekkjepåsedagen” på området ved Coop Vistdal. Vi har leid en serveringshall og utvendig scene, fra scena vil det bli musikk og diverse opptredener.
Orkestret som er booket inn er Blå Sko fra Molde, i tillegg ser vi spesielt fram til å også ha vår egen spellemann Bjarne Lien på scenen!

Programmet på scena starter kl 12, her vil det bl.a. Bli demonstrasjon i sekkjepåselaging på "gammelmåten", framført av noen av bygdas fremste sekkjepåseeksperter. Det vil bli smaksprøver å få forskjellige steder på området, og anledning til å kjøpe seg full sekkjepåsemiddag inne i serveringsteltet kl 14-17.
Vi vil også ha en del aktiviteter for de yngste, bl.a. Kanopadling ved ”våren”, innslag av dyr, natursti m.m. Dette vil 4H og idrettslaget ta seg av.

Det vil bli ulike underholdningsinnslag, bl.a. Oppvisning av Åndalsnes Taekwon-do-klubb. Flere salgsboder med ulike varer vil også stå på området. Serveringsteltet holder åpent utover kvelden.
Det er selvfølgelig sekkjepåsen som skal stå i fokus – vi håper på godt vær og at vi får markedsført vår lokale spesialitet til så mange utenbygds og turister som mulig. Det er bygdekvinnelaget som har ansvaret for tilberedningen, så der er alt i de beste hender.

Vi har også fått den gledelige meldingen at ordfører Rolf Jonas Hurlen og rådmann Rigmor Brøste Kjersem kommer for å markere Sekkjepåsedagen sammen med oss.

Velkommen til Vistdal!

Detaljert program og mer info finner du på vistdal.com
Vi håper på stor interesse og godt oppmøte fra fjern og nær!

Sekkjepose fra Vistdal

4 porsjoner

1,4 kg poteter
350 gr kjøtt/kjøttdeig
250 gr Spekekjøtt/flesk
1 stk stort løk
1 ts salt (etter behov)
1 ts pepper
1 ts timian
Ca 2,5 ss hvetemel

Mal potet, flesk, spekekjøtt og løk, tilsett krydder og hvetemel. Fylles i poser av pølsepapir eller klede som knytes i endene. Legges i fosskokende vann. Kokes i 1-1 ½ time. Serveres med potet, kålrot, gulrot og smelta smør.

Annonse












Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1608
Norsk mat.Rask mat.
singelmat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.