Serego Alighieri Possessioni Rosso 2006


Oppdatertdato: 2008-08-27 Tema: Rødvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Historisk torskevin

Ukens vin har historisk sus og går i tillegg godt til torsk. Serego Alighieri Possessioni Rosso 2006 er vel verd prisen på 125 kroner.

Vinen kommer fra den etter hvert svært så anerkjente vinprodusenten Masi, som i løpet av de siste 20 årene har etablert seg som et av de ledende vinmerkene i Norge med godt over en halv million solgte liter i året. Viner fra Masis samarbeidspartner Serego Alighieri inngår i det regnestykket.

Fra 1353

I pris ligger Serego Alighieri Possessioni Rosso 2006 ett hakk over de rimeligste vinene fra Masi, men er verd investeringen. Den har en nydelig rubinrød farge. Duften er frisk og fruktig, med spesielt preg av kirsebær og et hint av eik. Smaken er av saftige røde bær og det er modne tanniner i en lang og behagelig finish. Dette er en vin som går spesielt godt til kremet pasta og retter av lyst kjøtt, men den kan med fordel prøves til nytrukket torsk med en rik saus. Vinen er også perfekt til pizza.

Det er likevel vinens historie som kanskje fascinerer mest fordi den kan knyttes direkte til Dante Alighieri – mannen som skrev “Den gudommelige komedie”. Vinen har navn etter eiendommen ”Serego Alighieri” som Dantes sønn Pietro kjøpte i 1353. Gården som ligger i åsene i Valpolicella har vært et historisk referansepunkt for landbruk og vin i Verona i seks århundrer.

Jordbrukskunst

Eiendommen eies fortsatt av Dantes etterkommere, som etter en nøysom restaurering av gården har omgjort et av byggene til en residens med åtte leiligheter, konferanserom og rom for prøvesmaking av vin og mat.

Historisk sett har vin- og landbruksaktivitetene på gården vært en viktig inntektskilde for familien, men de sier selv at de ser på gårdsdriften som en form for kunst. I tillegg til svakvin, amarone, dessertvin og grappa, produserer de også en rekke lokale matspesialiteter, som marmelade, olje og balsamico. Det er Masi som står for kvalitetskontroll og distribusjon av vinene.

Smak og behag:

Navn: Serego Alighieri Possessioni Rosso 2006
Land/distrikt: Italia/Veneto
Pris: 124,90 kroner (75 cl)
Polnummer: 3360 (distrikssortiment)
Druer: 70% Corvina, 16% Sangiovese og 14% Molinara
Alkoholstyrke: 13 %
Produsent: Masi Agricola
Vurdering: Rubinrød farge. Frisk og fruktig med innslag av kirsebær og bringebær. Gode, velbalanserte tanniner og behagelig finish.
Passer til: Kremete pastaretter, lyst kjøtt fra svin og kylling, smaksrike fiskeretter. God pizzavin.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1391
Norsk mat.Kjøttdeig.
Kina.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.