Gutta syntes tilsynelatende det er feminint å drikke cider. Likevel drikker 27 % av den maskuline befolkningen cider “jevnlig”, og 34 % konsumerer det “av og til”.
Utepils, microbryggerier og øl i matlagingen: Den brune drikken har stor plass i norsk drikkekultur. Men nordmenn viser også sterke tilbøyeligheter til å være “utro” mot tradisjonen.
Menn drikker mye cider
Mennene er åpenbart ikke redde for å innrømme at de liker den friske drikken.
27 % svarer at de drikker cider “jevnlig” og 34 % konsumerer det “av og til”, viser en landsrepresentativ undersøkelse utført av InFact for Hansa Borg.
47 prosent av mennene mener at typiske ciderdrikkere er kvinner. 7 % mener det motsatte: at det må være menn som drikker det oftest.
Til sammenligning mener 55 % av kvinnene at de typiske ciderkonsumentene er kvinner. Kun 3 % mener at cider drikkes mest av menn.
Mer pop enn før
Cider blir stadig mer populært blant nordmenn, og gutta vil ha sin del av kaka. Ferske tall fra AC Nielsen viser en økning i ciderkategorien på 7,7 prosent.
Drikken er særlig aktuell nå som sommeren nærmer seg, og kveldene er lange og lyse. Den passer godt til lett sommermat samt fristelser fra grillen.
For å tilfredsstille de maskuline ganene lanserer Hansa Borg nå en tørrere cider, Grevens BRUT med eplesmak.
Andre funn
- 50 % av de mellom 18-24 drikker cider jevnlig.
- 17 prosent av de i gruppen 60+ drikker cider jevnlig
- I gruppen 60+ mener 27 prosent at cider passer like godt for begge kjønn.
- I aldersgruppen 25-29 år mener kun 2 % at den typiske cider drikker er en mann, mens i aldersgruppen 60+ mener 9 % det samme.
Og hvorfor ikke prøve cider i en oppskrift? Her er 2 populære fra nettsidene våre.
Ciderbraiserte koteletter med rotfrukter
4 porsjoner
4 stk koteletter - kam
0,5 ss smør eller margarin
1 skive(r) kålrot
1 stk persillerot
2 skive(r) selleri
1 stk gulrot
1 stk purreløk
0,5 stk kinakål
salt
pepper
5 dl eplecider
1. Vask og rens grønnsakene, skjær kålrot, persillerot, selleri, gulrot og kinakål i 1 cm brede strimler. Purre skjæres i tynne skiver.
2. Brun kotelettene raskt i varm panne, ta dem ut av pannen og legg dem til side.
3. Tilsett alle grønnsakene i pannen, legg kotelettene oppå, strø på salt og pepper og hell over eplecideren. Legg på lokk og la det brassere (trekke) ca 10 minutter.
Server kotelettene med rotfruktene og ciderbuljongen, pynt med friske urtekrydder. Passer bra med ris eller kokte poteter.
Braiserte koteletter med spansk vri
4 porsjoner
4 stk svinekoteletter
Ca 2 ss olje til steking
3 fedd hvitløk
1 ts salt
0,5 ts pepper
2 stk paprika rød/gul
1 stk squash
1 stk spansk pepper evt 1 Chili eller piri piri
Ca 3 ss oliven
Ca 1,5 dl cider eller hvitvin
1. Brun kotelettene raskt og dryss over litt salt og grovmalt pepper. Legg dem til side og hold varmt.
2. Del grønnsakene i strimler, pepper/chili i biter. Fres grønnsakene raskt i panna og tilsett cider/hvitvin.
3. Legg kotelettene over og legg på lokk. La det hele brassere (trekke) i ca 10 min.
Server med brød.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:2154