Singapore Gin Sling


Oppdatertdato: 2004-09-24 Tema: Gin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


En av de store klassikerene av cocktails er Singapore Gin Sling. Denne drinken som finnes i mange varianter har sin opprinnelse fra Raffels Hotel i Singapore. Det var etter historien Mr. Ngiam Tong Boon som lagde denne i 1915.
Raffles Hotel er ett luksuriøst hotel i Singapore som er oppkalt etter Singapore's grunnlegger Sir Stamford Raffles. Det ble bygd i 1887 av 4 Armenske brødre og er kjent for sine luksuriøse restauranter. Hotellet er kjent for sine mange kjente gjester fra fordums storhetstid. Jeg nevner: Joseph Rudyard Kipling, Joseph Conrad, William Somerset Maugham, Charlie Chaplin, Jean Harlow, Elizabeth Taylor mfl.

Variasjoner
Drinken har gjennom mange år forandret seg og det er forskjellige versjoner ute å går. Noen er med eller uten vann, med eller uten kullsyre. Noen har ikke Benedictine. Noen har ikke ananas juice eller andre fruktjuicer. Og det er brukt forskjellige typer kirsebærlikør. Og forskjellige typer smakstilsetninger.

Den opprinnelige varianten sies å være denne:

Singapore Gin Sling
3 cl gin
1,5 cl Peter Heering
0,75 cl Benedictine (Dom)
0,75 cl Cointreau
1 dash Angostura bitter
12 cl ananas juice
1,5 cl limesaft
1 cl grenadine

Alt shakes med is og siles ned i pjolterglass fylt med is. Pynt med ananasbit/skive og rødt kirsebær. server med sugerør.

Mens 2 andre varianter kommer her slik de er skrevet:

Versjon fra 1922 skrevet av Robert Vermeire i boken Cocktails and How to Mix Them (Jenkins 1922)

Straight Sling
2 dashes of Orange Bitters,
2 dashes of Angostura Bitters,
The juice of half a lemon
1/8 gill of Bénédictine.
1/8 gill of Dry Cherry Brandy
1/2 gill of Gin.

Shakes med is og helles i glass som fylles opp med kaldt soda water.

Versjon fra 1930 av Harry Craddock i Savoy Cocktail Book

Originalen ser slik ut

Singapore Sling
The Juice of 1/4 lemon
1/4 Dry Gin
1/2 Cherry Brandy

Shake well and strain into medium size glass, and fill with soda water. Add 1 lump of ice.

En versjon som ofte brukes er denne:
Singapore Sling
3 cl gin
1 cl Cherry Brandy(Peter Heering)
2 cl sitronsaft
4 cl soda water

3 første shakes med is og siles ned i pjolterglass med is. Rør forsiktig inn soda. Pynt med cocktailbær og sitronskive.

Annonse












Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:370
Norsk mat.Kina.
Dressinger.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.