Sirkuset er kommet til Kristiansand


Oppdatertdato: 2009-02-10 Tema: Fest Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen, Stock xchng Kilder: Matcirkus


Nok en gang er det matcirkus i Kristiansand, med ett fyldig program for alle typer ganer og lommebøker. Fra10 til 14 februar er Kristiansand arena for mange akrobatiske kunster innen matveien.

Matcirkus har nå ett større og mer innholdsrikt program enn de foregående år. Det er ett samarbeid mellom serveringssteder, sponsorer, media m fl.
I løpet av 1 uke kan man oppleve ett innblikk i det mangfoldet Kristiansand kan gi for de matinteresserte, samt få matopplevelser utenom det vanlige.

Større Matcirkus-program enn noensinne!

Vi er stolte og glade over å kunne presentere et så bredt og allsidig program med kvalitetsopplevelser for alle! Les om vårt oppdaterte program.

Det blir det en og annen appetittvekker før selve matfestuken, som starter tirsdag 10. februar. Det blir igjen Kanonåpning på Kanonmuseet på Møvik. Med frokosttilbud i Lillemarkens og Matcirkusteltet på nedre Torv får du både en god start på dagen og gode matopplevelser for en rimelig penge. Fikk du ikke med deg 1001 natt opplevelsen Arrabiata på Clarion Ernst forrige gang, får du nye muligheter i år under hele Matfestuka.

Tirsdag og onsdag får vi besøk av selveste Charles Tjessem på Makrellen. Han stikker også innom på Fiskebasaren torsdag. Her gjentas suksessen fra i fjor med lokale råvarer forvandlet til kontinental fisketapas. Flere av våre Matcirkusrestauranter har gode mat- og kulturopplevelser hele uka. Du kan blant annet nyte Jazzpizza på Jonas B. Gundersen og ekte italiensk stemning på Herlig Land med passende musikalske innslag. For de som er interessert i baking innbyr Drømmeplassen til bakekurs med sine eksperter på plass.

Årets nykommer blir den spennende og særdeles utradisjonelle ”Palmegaragen”. Her kan dere nyte mange spennende retter omgitt av palmer og eksotiske vekster i godt varmt klima midt på vinteren. Rune Kaarbø vil med støtte av Hennig-Olsen Is mixe eksotiske isdrinker. Andre kunstneriske innslag dukker opp underveis. Det er bare å følge med.

Kick blir igjen hovedarenaen fredag og lørdag og barna avslutter i Dyreparken søndag. Barna vil både lage og kose seg med økologisk tradisjonsmat. Hotell Sørlandet innbyr til smaksopplevelser med godt drikke i fokus både fredag og lørdag. Makrellen frister med sushi fredagen og kveite lørdagen.

Det blir som før flere gode kjente lokale artister på mange arenaer, men vi får også en berømt gjest utenfra. Vi må avsløre at vi drar til Danmark og henter den fantastiske kokken Ronny Emborg. Han vil servere molekulær mat… Absolutt overraskende og spesielle smaksopplevelser du aldri vil glemme - og ofte snakke om.

Velkommen til vår fellesarena!

På Kick har MatCirkus fullt program fredag og lørdag i Matfestuka.

Fredag 13. februar er det kortreist mat, fredagspils, tapas og konsert med Radiojam - et av Norges beste coverband, nå CD-aktuelle på norsk!

Radiojam så dagens lys i år 2000, da fire høyt profilerte sørlandsmusikere tok med seg instrumentene ned på puben. Med to vokalister på høyt nivå, blodtight komp og norske og internasjonale radiohits på repertoaret har Radiojam blitt en suksess på alle scener de har spilt. Når U2, Coldplay, Oasis, CC Cowboys og The Beatles spilles med en slik innlevelse at originalene høres tamme ut.

I tillegg kan du nyte 100 forskjellige tapasretter fra våre MatCirkus restauranter!

Lørdag 14. februar har vi program hele dagen fra kl 12. Vi åpner med tidenes sildebord i regi av Turid S. Oldenborg, (s)ildsjel og faglærer ved Tangen Videregående skole, som sammen med elevene inviterer til sildefest! Kor Som Helst underholder.

Deretter kan du se og smake hvordan en kokebok blir til. Kokker fra Sørlandet lager både historisk og moderne sørlandsk mat. Retten tilberedes kunstnerisk på et fat for fotoopptak der og da, og du får høre historien bak. Etter seansen blir det muligheter for å smake. Vinkelner er dem eminente Christer Behrens. De sørlandske rettene og historiene skal samles i en praktbok i stort format. Det blir også anledning til å være med på vinsmaking under kyndig veiledning av Christer Behrens, kjent fra Frokost-TV, P4 og uttallige foredrag.

Deretter kommer den store finalen i "Drømmeblaudis" konkurransen! Etter intens prøvesmaking og bedømming vil juryen her presentere vinneren.

Kl 19 klemmer Marquee Band til med rock fra 70-tallet. Marquee Band ble tidlig kjent for sine troverdige tolkninger av britisk rhythm & blues. Siden midten av 80-tallet har Marquee Band holdt en lav profil, og bare hatt sporadiske opptredener. I tillegg til bra musikk, blir det også buffet med grilla kyllinglår og mat for enhver smak.

Eksempler fra programmet

Se og smak, en kokebok blir til

Lørdag 14. februar på Kick kan du oppleve kokker fra Sørlandet lage både historiske og moderne sørlandsk mat. Maten skal være basert på lokale råvarer, men kokken kan overraske med bruk av eksotisk krydder.
Retten tilberedes kunstnerisk på et fat for fotoopptak der og da, og du får høre historien bak. Etter seansen blir det muligheter for å smake. Vinkelner i verdensklasse Sebastian Bredal er også med.

De sørlandske rettene og historiene skal samles i en praktbok i stort format som skal utgis over hele landet til jul neste år. Primus motor er Turid Skjold Oldenborg med hjelp av Trond Moi. Boka skal utgis på Gyldendal forlag og Guro Usterud er redaktør. Fotograf er Jan Rune Eide.

Dansk stjerneskudd til MatCirkus!

Han ble plukket ut blant 5000 søkere til å jobbe gratis på verdens beste restaurant når han ikke er hoffkokk på det danske kongeskipet. Her er din mulighet til å oppleve Ronny Emborg på nært hold.
Ronny Emborg fra det danske OL-kokkelandslaget kommer til Kristiansand og vil servere en Grande Menu med innslag fra verdens beste restaurant, El Buli i Spania. Årets kokk 2007 i Danmark har en sann kjærlighet til mat, og kan trylle fram fantastiske retter som gir gjestene Michelin-stjerner i øynene. Sammen med Ronny sørger en av Norges mest profilerte vinkelnere for en fantastisk totalopplevelse.

Charles Tjessem til Matfest!

Norges verdensberømte mesterkokk gjester Matfest for folk flest. Grip denne sjansen til å få oppleve sjømat slik du aldri har opplevd den før!

I samarbeid med Marine Harvest kommer Charles med sitt gjestespill hvor kveite står i fokus. Han kokkelerer på Makrellen onsdag 11. og Torsdag 12. februar. Torsdagen kan du i tillegg oppleve han i fri utfoldelse i sitt rette element på Fiskebasaren. Vi kommer tilbake med et eksklusivt intervju senere!

Et lite utdrag fra Charles Tjessem fantastiske karriere så langt:
Han har vært leder ved Gastronomisk Institutt i Stavanger og ble valgt til årets kjøkkensjef i Norge i 2002.
Han var Norges representant i Bocuse d`Or i 2003 der han vant gull.
I perioden 2000-2004 var han kaptein på det norske kokkelandslaget, og i 2005 startet han sin egen restaurant i Sandnes.

MatCirkus tilbyr vinkurs

Vinkurs i ypperste klasse både for utelivsbransjen, bedrifter og private.

Vin er kunst, vitenskap og kultur på flaske (eller boks). Men det er ikke lett å orientere seg blant land, distrikter, produsenter og druetyper. Undrer du deg over språket i vinanmeldelsene? Står du stadig og speider langs hyllene på Vinmonopolet? Er du redd for å velge feil vin? Drømmer du om egen vinkjeller?

Vi tilbyr vinkurs på alle nivåer, fra den nysgjerrige nybegynner til den mer erfarne vinkjenneren. Økt kunnskap om vin gir deg langt større utbytte av vinopplevelsene, og ikke minst muligheten til å gjøre oppdagelser du ellers hadde gått glipp av! Et vinkurs er selvfølgelig også den perfekte gaven til enhver vinelsker.

For utelivsbransjen visere erfaringer både fra utlandet og her hjemme helt klart at når kunnskapen om vin blant de ansatte øker, så får man flere og mer fornøyde gjester. Gjestene får en bedre totalopplevelse og større utbytte av både vinen i seg selv ,og kombinasjonen av mat og drikke.

Har dere vinlotteri på jobben? Et vinkurs kombinert med vinsmaking er selvfølgelig den perfekte avslutningen på ei lang arbeidsuke. Dette kan også være et spennende, lærerikt og morsomt alternativ til den tradisjonelle lønningspilsen.

Kursleder Sebastian Bredal har i samarbeid med Bølgen & Moi og Haandverkeren fått autorisasjon til å tilby WSET-utdanningen i Kristiansand. WSET (Wine and Spirit Education Trust) er internasjonalt den mest anerkjente kurstilbyder for vin og brennevin. WSET ble startet i 1969 og tilbyr i dag kurs og utdanning for private og bransjen i 47 land.

Sebastian Bredal avslutter nå sine Master of Wine studier i London. The Institute of Masters of Wine ble stiftet i 1953. Målet var å etablere den høyeste standarden for kunnskap om vin, og kun 277 personer i verden har oppnådd denne graden så langt. Han har i tillegg WSET kurs opp til og med det to-årige Diploma-nivået. Ellers har han jobbet som produktsjef for en vinagent i Oslo de siste årene, samtidig som han er utdannet vinkelner og foreleser for Norsk Sommelier Utdannelse. Han er bosatt i Kristiansand.

Vinterens mest eksotiske fest!

Palmer og Hawaistemning i den utrolige "Palmegaragen".

Opplev sydens varme midt på vinteren. Vi mikser riktig tilbehør og krydrer med kåseri og andre kulturelle innslag. Trond Moi er ansvarlig for menyen og det blir mange spennende retter å glede seg til. Vi setter oss til bords og nyter mat og vin i skjønn harmoni. Festen fortsetter deretter med mingling og avec under palmene.
For fullstendig program, bestilling og priser se nettsiden til Matcirkus.Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1507


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.