Sjekk sukkerforbruket ditt


Oppdatertdato: 2005-02-15 Tema: Mathelse Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


Forbrukerrådet har lansert sukkerkalkulatoren. Nå kan du beregne sukkerforbruket ditt med noen tastetrykk.
- Det er positivt at det settes fokus på det høye sukkerinntaket, spesielt hos barn og unge. Barn og unge får i seg nesten dobbelt så mye tilsatt sukker som det vi anbefaler, sier Anniken Owren Aarum i Sosial- og helsedirektoratet.

Ved å velge vanlige husholdningsprodukter fra ei liste, kan du finne ut hvor mye sukker du eller barna dine får i dere i løpet av en dag eller ei uke. Når du har klikket på de aktuelle varene, kan du til slutt beregne det totale forbruket. Da får du beskjed om sukkerforbruket ditt er for høyt eller ikke.
- Sukret brus, saft og godteri er de største kildene til sukker blant barn og unge. Sukkerkalkulatoren kan være et godt verktøy og gi en indikasjon på folks sukkerinntak, mener Owren Aarum.

Sukkerkalkulatoren inneholder 100 vanlige varer som alle er attraktive for barn. De er delt inn i fem kategorier: Frokostblandinger, pålegg, drikker, meieriprodukter og kjeks. Snop og godteri er ikke med, og vil komme i tillegg til ditt beregnede sukkerforbruk.
Verdens helseorganisasjon og norske helsemyndigheter anbefaler at maksimalt ti prosent av energibehovet vårt blir dekt gjennom inntak av sukker.

http://www.sukkerkalkulatoren.no/

Eller du kan lee mer om innholdet i våre vanligste matvarer på:
Matvareguiden

Lykke til!!

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:521
Norsk mat.Rask mat.
Rask mat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.