Sjokoladefontener. en nyhet på det norske markedet.


Oppdatertdato: 2006-02-27 Tema: Godteri Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Sjokoladefontener eller fosser er en nyhet som jeg aldri hadde hørt om før. Men dette må vel være den ultimate opplevelsen for den søthungrige nordmann, og kan bli ett artig innslag i alt fra barneselskap til bryllup, konfirmasjon, julebord, firmafest, messer mm.

Hva er så en sjokoladefontene?

Kort fortalt er det en innretning som varmer opp sjokolade og lar den renne nedover som en fontene man kan dyppe biter av frukt eller annet i. På en måte en slags avansert sjokoladefondue.
Ett varmeelement holder sjokoladen varm, og den skrus opp med en "korketrekker" mot toppen hvor den så vil renne ned på utsiden igjen.
Etter hvert som sjokoladen renner jevnt og rolig nedover, dyppes ønsket dyppebiter i den deilige, varme sjokoladestrømmen: jordbær, mandarinbiter, kiwi, marsmallows . . . Slik blir sjokoladefontenen et sentralt midtpunkt i enhver begivenhet.

Ideen bak

Det er Winfried Deijmann som gjennom sitt firma sjokoladefossen har etablert utleie og salg av disse fontenene i Norge. Foreløpig er det utleie bare i Oslo distriktet, men utvidelser kommer.
Ideen er hentet fra Winfried Deijmann hjemland, Nederland, nærmere bestemt fra et familiemedlem som eier en cateringbedrift og har spesialisert seg på sjokoladefontener. I Nederland, men også i England og Tyskland, har sjokoladefontenene fått en nærmest eksplosiv utvikling i løpet av de to siste årene. Winfried Deijmann tente på tanken at dette absolutt ville være fantastisk for mange norske sjokoladeelskere, og satte i gang med utvikling av et landsdekkende servicekonsept skreddersydd for norske ganer og vaner.

Kjøpe/leie

Winfried Deijmann tilbyr sjokoladefontenen for salg og utleie på sine nettsider sjokoladefossen.no
Her kan man kjøpe en bordfontene til hjemmebruk eller leie en større utgave:

Man kan og kjøpe sjokolade i forskjellige forpakninger, og ved leie kan man selvfølgelig få med ferske dyppebiter av frukt mm.

Generelt om bordfontenene:
 • Oppsetting av en sjokoladefontene tar bare sekunder
 • Stillegående motor
 • Fontenen trenger 900 gram spesiell fonduesjokolade
 • Før-oppvarmingsbryter som er enkel i bruk
 • 12 måneders begrenset garanti
 • Gratis 900 grams pose med lys eller mørk fontenesjokolade er inkludert!
 • Pris kr. 1195,00 inkludert mva.
Slik gjør man
 • Varmeelementet slås på til før-oppvarming - oppvarming av fontenen tar 15 minuter
 • plasser en plastbolle (ikke metal!) med fontenesjokoladebiter i microbølgeovnen, opphet i 1-2 minutter. Ta ut, rør om og oppvarm igjen i 1-2 minutter til sjokoladen er tynn og flyttende.
 • Slå på fontenemotoren og hell sjokoladen over i bassengen, vent, se og bli overrasket.......
 • Etter hvert som sjokoladen renner jevnt og rolig nedover, dyppes ønsket dyppebiter i den deilige, varme sjokoladestrømmen: jordbær, mandarinbiter, kiwi, marsmallows . . . Det er bare egen fantasi som begrenser mulighetene.
 • Etter sjokoladefesten renses de to øverste delene i oppvaskmaskinen. Motorseksjonen renses med en fuktig klut.

Sjokoladefontenene er ypperlige om det er bryllup, fødselsdag, kongelig mottagelse, bedriftsfest, filmpremiere, sportsbegivenhet eller messe; sjokoladefontenen fortryller alle, ung eller gammel. En sjokoladefontene er en iøynefallende attraksjon overalt hvor den dukker opp og gir ditt arrangement et eksklusiv særpreg som omtales lenge etter begivenheten. Leie av våre sjokoladefontener er ukomplisert og uten bry for deg.
Utleie til både firmaer, cateringleverandører og privatpersoner.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:777
Info.Norsk mat.
Produkttester.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.