Sju ganger Gourmand til Cappelen Damms kokebokforfattere


Oppdatertdato: 2014-01-02 Tema: Bok Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Cappelen Damm


Cappelen Damms kokebokforfattere har vunnet sju priser i Gourmand Internationals kåring av årets beste norske kokebøker. Alle de norske prisvinnerne går videre som nominerte i Gourmands Internationals europeiske konkurranse.

Andreas Viestads Noe godt hver dag har vunnet i hele to kategorier, for mest innovative kokebok og beste kokebok med enkle oppskrifter.

- Det er spesielt moro å være nominert for innovasjon og lette oppskrifter. Innovasjonen er ofte dominert av veldig teknisk krevende mat, sånn du trenger et laboratorium for å lage. Noe godt hver dag handler om at man kan bruke innovasjon til å gjøre hverdagen litt enklere og mer velsmakende. Det handler om bittesmå ting, som å lage pannekakerøren i en blender, eller lage smaksrike gryteretter som man starter dagen i forveien, sier Andreas Viestad.

Trine Sandbergs bestselgende kokebok "Trines mat" har vunnet i klassen for beste norske blogger. Boken er i ferd med å bli trykket opp i sitt sjette opplag siden den ble sluppet i august. Samlet opplag på "Trines mat" ligger nå på 42 000 bøker.

Charlotte Mohn Gaustad er vinner i kategorien for beste kvinnelige kokk for boka "Charlottes viltkokebok". Boka har en ujålete og rett på sak tilnærming til behandling av viltkjøtt på kjøkkenbenken.

Flying Culinary Cirkus kom tidligere i høst med selskapskokeboka "Wow!", og Gourmant International er imponert. De er vinnere i kategorien "Best TV-Europe cookbook".

Margit Veas bok "Fiskeretter for hele familien" har vunnet i den norske kategorien for beste fiske- og sjødyrkokebok.

Ingrid Hancock Bjerknes har vunnet i kategorien beste bok om søtbakst med "Cookies - pynt dem selv". Dette er henne andre bok. Hun vant også i 2011 med sin bok om cupcakes.

Gourmand World Cookbook Awards ble stiftet av franskmannen Èdouard Cointreau i 1995 for å gi prestisje til kokebøker og gjøre det lettere å finne frem til de beste på sine felt.

- Vi er fantastisk stolte over å ha så mange dyktige kokebokforfattere. Dette er ytterst velfortjent sier forlagssjef i Cappelen Damm Fakta, Anne Søyland.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2822
Julekaker.Epler.
Pølser.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.