Skolestart med omelett


Oppdatertdato: 2006-08-25 Tema: Egg Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Astrid Hals


Skolestart og organiserte fritidsaktiviteter. Det lukter raske og enkle måltidsløsninger lang vei. Når familiens håpefulle svipper innom fra skolen på vei til en eller annen form for trening, trenger de næringsrik mat som gir rikelig med overskudd til litt real fysisk utfoldelse. Taekwando-ekspert Thea Sophie, ridedronning Stine og friidrettstalentet Elisabeth er skjønt enige om at en porsjonsomelett er midt i blinken. Før trening fikser jentene seg raskt et lite omelettmåltid, for eksempel en omelettburger, og vips er de klare for å vise verden hvem som gjelder.

Følg gjerne våre tre omelettentusiasters eksempel og knekk noen egg. Omelett er lettvint, raskt, næringsrikt og godt. Et supert lite måltid for deg som er på farten. Hva mer kan du be om?

Grunnoppskrift på porsjonsomelett

2 egg
2 ss vann
litt salt
litt smør til steking

Visp sammen egg, vann og salt og hell røren i en liten stekepanne. Pannen må være så varm at en smørklatt freser når den slippes i. Trekk røren inn mot midten, slik at massen på toppen flyter ut til sidene. Legg på ønsket fyll på den ene halvdelen og den andre halvdelen brettes over. Hvelv omeletten over på tallerken slik at undersiden kommer opp. Alt må skje hurtig slik at omeletten ikke blir svidd i pannen! Omeletten vil være ferdig på under ett minutt.

Omelett med ristet kalkunspekeskinke

(pr person)

2 egg
2 ss vann
litt salt

Fyll:
3-4 skiver speket kalkun
ca. 5 cm squash
litt olje til steking

Skjær kalkunskivene i strimler og squashen i terninger. Stek bitene raskt i litt olje. Lag omelettrøre av egg, vann og salt og stek omeletten raskt i pannen. Legg omeletten i pitabrød sammen med speket kalkun og squash.

Dersom du bare har en stor stekepanne, passer det å lage en eggepanne av 4-6 egg og like mange spiseskjeer vann.

Omelett i burgerbrød

(pr person)

2 egg
2 ss vann
litt salt

Fyll:
2-3 ss revet ost
litt smør til steking
1 hamburgerbrød
noen skiver choritzopølse
et par tykke tomatskiver
noen tykke skiver agurk
rucculasalat

Pisk lett sammen egg, vann og salt og hell røren i en varm stekepanne. Samle røren til en liten omelett på størrelse med hamburgerbrødet. Legg omeletten i hamburgerbrødet. Legg på noen skiver choritzopølse og pynt med agurk, tomat og salat.

Eggepanne med grønnsaker

1 vårløk
1 liten rødløk
1 gul paprika
1 tomat eller 4-5 cherrytomater
1/4 squash
ca. 1 1/2 dl revet ost
6 egg
6 ss vann
salt og pepper
et par ss finhakket basilikum
olje til steking

Rens vårløk, rødløk og paprika og skjær dem i biter. Fres dem raskt i litt olje i stekepannen. Visp eggene med vann, salt og pepper og hell røren over grønnsakene. Legg på tomatskiver og ha revet ost på toppen. La det hele stivne under lokk. Skjær eggepannen i snipper og legg dem på brødskiver.

Omelett smaker også godt som dessert. Bare bytt ut saltet i omelettrøren med litt sukker. Deilig med blåbær eller bringebær til.

Dessertomelett

2 egg
2 ss fløte
litt sukker

Visp sammen egg, vann og sukker og hell røren i en liten stekepanne. Pannen må være så varm at en smørklatt freser når den slippes i. Stek omeletten raskt, hvelv den over på tallerken og dryss gjerne litt melis over.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:908Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.