Skyscanner tar en titt på ekstrem. uvanlig mat rundt omkring i verden


Oppdatertdato: 2010-11-05 Tema: Andre lands mat Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Kilder: Skyscanner


I Norge spiser vi lutefisk og smalahove, noe som kan få utlendinger til å rynke på nesen. Men vi er ikke den eneste nasjonen som kan by på ekstrem, uvanlig mat. Nylig høstet 37-åringen Nicky Woods fra Grantham i England angivelig verdens sterkeste chili. University of Warwickshire utførte en test som viste at chilien måler 1 067 286 på Scoville-skalaen, en skala som brukes til å måle en chilipeppers styrke. Tabasco-saus måler bare 5 000 på denne skalaen; dette viser hvor sterk Nickys nye chili virkelig er!

Som en hyllest til denne oppdagelsen tar flysøksiden for billige flyreiser Skyscanner.no en titt på ekstrem, uvanlig mat rundt omkring i verden.

Den sterkeste

Nicky Woods og kona Zoe har gitt deres nye chili navnet ‘Infinity’ (uendelighet) – til ære for den langvarige og sterke opplevelsen den gir deg. Infinitychilien er tilgjengelig som en saus i 150 ml flasker for den som er modig nok til å prøvesmake. Bestill flybilletter til London og sett kursen mot Birmingham for å besøke denne berømte chiliens opphavssted.

Den mest illeluktende

I 2004 utviklet forskere på Bedfordshire University en elektronisk nese som analyserer ostelukter, og sammen med 19 mennesker kåret nesen Vieux Boulogne, en mykost fra Nord-Frankrike, til verdens mest illeluktende ost. Vieux Boulogne luktet til og med sterkere enn Epoisses de Bourgogne, en ost som er så illeluktende at det faktisk er forbudt å spise den på offentlig transportmidler i Frankrike. Kjøp billige flybilletter til Paris og sett kursen mot Lille for å smake, eller lukte, på Vieux Boulogne.

Den farligste

Fugu (kulefisk) er en eldgammel japansk delikatesse og faktisk dødelig om den blir tilberedt på feil måte – store mendger gift finnes spesielt i fiskens lever og eggstokker. Statistikk viser at Fugu har en gjennomsnittelig dødsprosent på 6.8 %, og i de fleste av disse tilfellene er det amatørfiskere som spiser sin fangst uten å vite hva det er.

Den dyreste

Cristiano Savini, en trøffeljeger fra Toscana i Nord-Italia, fant sammen med sin far Luciano og hunden Rocco en 1,5 kilo hvit trøffel i 2007, og solgte den på auksjon i Macau for nesten 2 millioner kroner. Hvis du ikke kan bruke penger på luksuriøse auksjoner, kjøp heller billige flyreiser til Italia og sett kursen mot Piedmont for å smake på verdens beste trøfler.

Den frekkeste

Sushi er kjent for å bli servert på en innbydende, fargerik og artistisk måte – dette er faktisk en form for kunst i Japan. Noen spisesteder tar denne kunsten til neste nivå med Nyataimori – sushi servert på kroppen til en naken dame. Men restauranter som serverer Nyataimori (eller den mannlige ekvivalenten, Nantaimori) er sjeldne, og retten har en nokså høy prislapp.

Om Skyscanner:

Skyscanner gir online øyeblikkelig sammenlikning av flypriser. Det betyr med andre ord at vi søker gjennom hundrevis av flyselskaper og reisebyråer for å gi deg de beste flyprisene tilgjengelige verden over, inkludert flybilletter til New York. Bruk våre verktøy for å finne de billigste dagene å fly på, samt de billigste stedene å fly til.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1998
Grillmat.Dressinger.
Hverdagsmat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.