Skyscanners trendjakt: Verdens ti beste matmuseer


Oppdatertdato: 2012-01-12 Tema: Andre lands mat Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Freeimages.com


Reiser og matopplevelser henger nøye sammen. Matkultur er like populært som tradisjonelle severdigheter når man er ute og reiser. Dette har ført til at det i en rekke land over hele verden er åpnet matmuseer for spesielle matvarer – ispedd en god porsjon kreativitet samt smaksprøver på stedstypiske produkter.
Skyscanner har laget en liste over verdens mest særpregede matmuseer som er verdt et besøk om du er i nærheten:

Hurtignudler, Osaka, Japan

I forrige måned avslørte den japanske nuddelgiganten Nissin at de har tenkt å åpne et museum tilegnet hurtignudler som en markering av selskapets 50-årsjubileum.

Poteter, Idaho, USA

Idahos potetmuseum har en rekke artige og pedagogiske utstillinger som har med poteter å gjøre. De har blant annet verdens største chips – med en diameter på 63 centimeter!

Currywurst, Berlin, Tyskland

De som liker krydderpølse, kan prøve en rekke currywurstkrydder og smaksblandinger i den interaktive utstillingen før de kan lage sin egen currywurst-snackbar.

Boksekjøtt, Austin, USA

Boksekjøttmuseet feiret tiårsjubileum i september og har over 1500 m2 med aktuelle spill- og underholdningstemaer samt morsomme innslag som The Spam Diner og gamle reklamer.

Ost, Alkmaar, Nederland

Det nederlandske ostemuseet ligger like ved Alkmaars ostemarked – alle osteentusiasters drøm. Samtidig kan man se hvordan ekspertisen tilbereder ostene.

Jell-O, New York, USA

Denne populære gelédesserten har sin helligdom i New York og kan skilte med en mengde suvenirer samt en utstilling som viser Jell-O-talsmann Bill Cosbys innflytelse gjennom mer enn 30 år.

Sopp, Loire-dalen, Frankrike

Soppelskere som reiser i Loire-dalen, bør absolutt dra innom Musée de Champignon i Saint-Hilaire-Saint-Florent. Her kan man prøvesmake et bredt spekter av ville og uvanlige sopptyper.

Sennep, Wisconsin, USA

Med sine utrolige 5000 glass, flasker og tuber med den gule delikatessen er Mount Horebs sennepsmuseum et must for sennepselskeren.

Olivenolje, Liguria, Italia

Musée dell Olivo presenterer rollen oliventreet har spilt i over 6000 år av sivilisasjonens historie. Gjestene kan vandre gjennom olivenlunder og besøke en fabrikk for å se hvordan oljen produseres.

Brent mat, Virginia, USA

Dette intime museet hyller det vakre i det de fleste vil kalle den ultimate kulinariske katastrofen – brent mat – gjennom en rekke kunstferdige gjenstander dandert av grunnlegger og kurator Deborah Henson-Conant.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2330Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.