Slakter Sørensen i Kristiansand


Oppdatertdato: 2010-05-04 Tema: Restauranttest Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


Vi var 3 stk som spiste hos Slakter Sørensen på torget i Kristiansand. Vi var ikke helt fornøyd med maten og det er noe dyrt syns undertegnede. Men ellers en koselig plass, men som har en del å gå på maten og service, før det står i stil til prisene. Det er rimeligere lunsjmeny om dagen og den har vi prøvd tidligere

Miljø og omgivelser.

Slakter Sørensen ligger sentralt til på torget i Kristiansand. Det er en biffrestaurant som har ganske stor uteservering. Ligger liksom i enden av en rad med restauranter som begynner med Herlig Land. Sola er ikke her på formiddagen og forsvinner utover kvelden. Avlangt lokale med flere vindusbord. Min stol var ikke noe god å sitte på, men det er en del sofaer som er bedre. Ganske rolig sted nå før sesongen begynner, med ikke så mange gjester på en onsdag.

Menyen

Ganske liten meny, men flere varianter av biff + 3-4 andre retter. Priset fra litt over 200.- til over 300.-. Jeg sjekket nettsidene til slakter sørensen, men de er det feil på, så prisene har jeg ikke helt i hodet. Men når vi er 3 som spiser, med 1 pils, 1 lettøl(claustaler da de ikke har noe annet lettøl), 1 brus, 2 kaffe og det blir 1022.- er det litt mye. Og feks laksefilet med salat koster 295.-!!
Ellers ett lite utvalg av forretter og desserter.
Halvliter med pils til kr 62.- er ikke så galt, da man andre plasser nesten kan legge på 20.- på denne prisen.

Kjøkken

Følgende spiste vi:

Hot kyllingbryst:
Det var ikke bare bryst her, men og ett lår/legg fulgte meds(som dere ser stikke opp til venstre)!! Ellers servert i smørsaus med sitron og amadine poteter. Enkel og grei rett som ikke var så "hot" som den burde være.

Pepperbiff
Medium stekt 220 gram. Kjøttet var godt og mye, sausen likeså, men ingen av dem er tilstrekkelig sterke. Men dette ble servert med fløtegratinerte poteter som ikke var de beste jeg har smakt. Men det fins steder her i byen hvor fløtepotetene er knallgode.

Laksefilet med brokkolipure
Denne er altfor dyr! Kr 295.- for det dere ser på bildet. Med noe tørr laks og pure som har konsistens som saus trekker ned på denne. Pure skal være pure! Kunne og hatt mer(!) salat iflg. partneren min på andre siden av bordet.

En liten notat om kuvertbrødet: Dette var godt men bestod mest av en skorpe med hull inni. Dvs svært luftig.

Service

Servicen er lun og rolig. Det var lite gjester og rolige forhold. Litt forglemmelser hos de unge jentene og ikke noe tilbud om påfyll av kaffe. Ellers midt på treet på "hyggeligfaktoren". Men ett stort pluss for skikkelige kniver til biffen og de andre rettene.

Konklusjon

Her er det både opp og ned. Vi var litt uheldige med maten og den står ikke i forhold til prisen. Når en kommer opp mot kr 300.- for hovedretter så forventer jeg mer. Og det er flere andre restauranter i byen som har både rimeligere og bedre mat. Ellers en fin beliggenhet og ett rolig sted med fin bakgrunnsmusikk. Det er vonde stoler, og om en skal sitte i 2 timer slik jeg gjorde, da finner man snart ikke flere stillinger å sitte og det er en befrielse å reise seg.
Så dette er en sted som kanskje gjør seg best med en pils i sola utenfor og spis heller biffen en annen sted.

Og til slutt: Hvorfor ligger nettsiden nede? Dette er ett minus med mange restauranter at de ikke vedlikeholder nettsidene, og jeg som sikkert mange andre bruker nettet for å sjekke åpningstider, menyer, priser ol. Det er og mange andre som ikke oppdaterer sidene sine og det er dårlig reklame. Rett og slett slurv.

Flere bilder


Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1879Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.