Slik rengjør du komfyren


Oppdatertdato: 2012-08-29 Tema: Kaker Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Lilleborg Kilder: Lilleborg


Denne jobben kvier mange seg veldig for.... Det kan være tidkrevende og ofte vanskelig å få ønsket resultat. Mange utsetter den store rengjøringen av komfyr til juleforberedelsene, men da blir ofte jobben veldig vanskelig. Gjør det til god rutine å vaske komfyren jevnlig :) Ikke bare blir jobben lettere, men man slipper masse røyk i stekeovnen og man koser seg mer med matlagingen. Her er noen gode tips, både til utvendig og innvendig vask:

Kokeplater/Utvendig vask

Bruk kjøkkenspray utvendig, på og rundt platene. Tørk godt av med en fuktig klut. Det er særlig viktig at det ikke er rester etter rengjøringsmidler på kokeplatene, da dette kan brenne seg fast når platene blir varme.
Er det vanskelige flekker på platene, kan du bruke skuremiddel og svamp. Har du keramisk topp, kan du bruke skurekrem, kjøkkenspray eller egne midler beregnet for dette. Les bruksanvisningen på pakken.
På fastbrent smuss på tradisjonell kokeplate kan du også benytte Svint stålull NB! Bruk den kun så lenge den skummer)

Inne i komfyren

For enkel og effektiv vask inne i komfyren – benytt Jif Ovn&Grill. Spray på, la virke i 15-60 minutter (ut fra hvis skitten ovnen er) og vask over med fuktig klut. Luft godt etterpå.

NB!

Les ovnens bruksanvisning før du begynner – en del ovner er selvrensende og har et belegg som ikke tåler vanlig vask.

Glasset på komfyren

Glasset i komfyrvinduet er ofte avtagbart og kan vaskes opp i oppvaskkummen. Prøv med kjøkkenspray eller skuremiddel og svamp på vanskelige flekker. Dersom glasset ikke kan tas ut, bruker du kjøkkenspray eller skuremiddel og tørker godt av med en fuktig klut.

Filteret i viften over komfyren

Tips! Ta ut filteret og legg det i en vaskevannsløsning med lunkent vann, Salmi og Zalo. La det ligge i ca 20 minutter, slik at smuss et løsner. Skyll deretter godt og skrubb med oppvaskbørste. De aller fleste filtere tåler også vask i oppvaskmaskin. Husk å se på bruksanvisning til viften du har før du går i gang med vasken. Noen filtere er ikke vaskbare og må skiftes ut etter behov.

Rist/Stekeplate

Vask Svint stålull til å fjerne fastbrent smuss. Vask deretter med Zalo og skyll godt. De fleste rister/stekeplater kan også vaskes i oppvaskmaskin, dersom du får plass til dem.Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2509


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.