Kjesk, en av de mindre og litt mer anonyme restauranter i Kristiansand, byr på hyggelig betjening, varme og en
fristende salatbuffet.
Vi ankom Kjesk en tidlig ettermiddag i mars til en forsinket lunsj. Kjesk er litt anonym selv om den ligger
ganske sentralt til ved torget i Kristiansand. Er i samme bygning som Hotell Wergeland.
Det var godt å komme inn i varmen og sennep var nødt til å ha en kopp varm kaffe med en gang for å få igjen
følelsen i fingrene før han begynte å bla i "menyavisen"! Og hvilken kaffe!! I toppklasse.!!
Gjestene(10-15 stk) besto av typiske lunsj gjester og fruer på "bylunsj". Er nok andre gjester om kveld og
helger.
Miljø og omgivelser
Kjesk ligger midt i sentrum, men samtidig litt utenfor lysløypa. Ellers er det et lite sted med bord i 2 nivå med
utsikt til deler av torget. Interiør og innredning er ganske anonymt uten de store høydare, men stolene kan en
sitte i 2 timer på uten å få "maur" bak.
Rolig bakgrunnsmusikk fyller lokalet uten at det forstyrrer.
Menyen
Menyen består som sagt av en "avis" som ligger på bordene. Den er jo grei nok, men når det i avisen er tilbud om
smalahove fest fra november året før, bærer det preg av at menyen ikke fornyes ofte nok. Da bør det heller være
en egen meny uten dette.
Ellers består menyen av flere tapasretter, bagels, pai, supper, og middag og dessertmeny. Tapas fra 50.- til
100.-, bagels rundt 70.-, pai til 82.- og 115.-, frukt og salatbuffet til 135.-, supper til 80.- - 90.-.
Hovedretter fra 180.- til 265.-, og desserter fra 56.- til 78.-. I tillegg var det en dagens 5 retter med vin til
bare 685.-. Ikke så veldig spennende.
Egen vin meny finnes ikke oppdatert, men med god kunnskap hos servitører er dette ikke noe problem. Kjesk har og
alle rettigheter
Kjøkken
Vi var ute til lunsj og derfor ble de lunsjretter, men sennep kunne ikke holde seg og bestilte tapas tallerken
til 179.-. Den besto av 1 bit pai med ost og skinke, lefseruller, stekte scampi, kjøttboller, spekeskinke, reker
og salat med oliven. Selvfølgelig og brød til.
Smakene her var veldig opp og ned. Scampi, pai og kjøttboller smaker fortreffelig, mens lefserull, reker i
marinade(nesten uten smak) og spekeskinka var temmelig ordinært. Og etter vår mening er dette for dyrt i forhold
til det en får, og ga liksom ikke det helt store kicket.
Ketchup bestilte husets pai som var den samme som fulgte tapastallerkenen. Paien var med ost og skinke og smakte
godt. Det var 2 store stykker fulgt av salat. Prisen var 115.-, grei pris.
Maten var forsåvidt god, men vi satt igjen med en følelse av at noe manglet. For å si det vanskelig så hadde ikke
maten identitet, dvs at det samme kan en spise andre steder, at hvis en kommer inn med bind for øynene kan en
ikke skille kjesk ut fra en del andre serveringssteder.
Service
En veldig hyggelig servitør serverte oss. Hun var flink til å forklare og hadde tydeligvis den rette kunnskapen
om mat og vin. Servicen var personlig og oppriktig.
Maten kom raskt på bordet, men mye var nok ferdig på forhånd og skulle bare varmes og legges opp, uten at det
nødvendigvis trekker ned.
Siden vi ikke hadde noe vin til maten, fikk vi igang en diskusjon om dette med servitøren og det viste seg at en
trygt kan legge vinvalget i hennes hender!
Pris
Prisene ligger midt på treet, se lenger oppe under meny. Vinpriser er og helt ok. I tillegg har Kjesk diverse
tilbud, lunsj kort, rabatter og annet. Etter avisen å dømme har de og en del spesial kvelder med tema.
Konklusjon
Kjesk er ett hyggelig sted som ikke helt kan defineres. Det mangler noe identitet og er altfor anonymt i den
harde konkurransen i bransjen. Kanskje det hadde vært en ide å spesialisere seg på en spesiell meny for å skille
seg ut og samtidig trekke mer folk. Da vi gikk så vi nøyere på salat disken og den er virkelig lekker. Og det
medfører at vi neste gang prøver denne.
Etter diskusjon med ketchup fant vi ut at ett nytt konsept her måtte være å trekke salater mer inn og evt
kombinere med suppe ol, men, men, det er ikke vårt (restaurant)bord!
Karakterer:
Kjøkken/mat 6
Drikke 7
Meny 5
Miljø/omgivelser 6
Service 8
Pris 7
Totalt 39 av 60 mulige
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:795