Smag og Behag i Grimstad er årets vinner av Ganefart


Oppdatertdato: 2012-11-12 Tema: Restaurant Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: LMD, Smag & Behag


For fjerde gang har Norges beste spisested langs veien blitt kåret. Lunsjbaren Smag og Behag i Grimstad er årets vinner. I tillegg til heder og verdighet er premien en sjekk på kr 50.000,- og et diplom.

- Ganefart bidrar til å finne fram til de beste spisesteder langs veien i hele Norge. Økt oppmerksomhet og interesse for god mat basert på norske råvarer og formidlet på en forståelig måte, skaper stolthet og engasjement. Ganefart gir inspirasjon både hos produsent, kokker og spisegjest, sier statssekretær Harald Oskar Buttedahl.

Juryens begrunnelse:

- Smag og Behag lunsjbar i Grimstad på Sørlandet er årets vinner av Ganefart. Konseptet med lunsjbar (åpningstid mellom 10 og 17) gir mulighet for at andre spisegjester enn de som er ute på kveldstid kan bli kjent med sørlandske matspesialiteter og råvarer. Barn kan få halve porsjoner av den samme maten som tilbys voksne. Dette er også en fin måte å formidle lokale smaker og retter til den oppvoksende generasjon. Juryen har tiltro til at Smag og Behag vil være et lokomotiv i regionen når det gjelder å se potensialet i bruk av lokale retter og råvarer.

Juryen for 2012 har bestått av statssekretær Harald Oskar Buttedahl i Landbruks- og matdepartementet, leder i Norges Bygdekvinnelag Katrine Kleveland, administrerende direktør i Innovasjon Norge Gun Ovesen og Jarle Baer, kokk ved Oslo Spiseforetning.

Les innlegget til Buttedahl ved kåringen av Ganefart 2012?
Les åpningsinnlegget til Buttedahl på Mat- og reiselivskonferansen

Historien om maten

Juryen for 2012 har hatt 8 gode regionvinnere å velge mellom i kåringen av årets Ganefartvinner. Alle regionvinnerne serverer god mat og er gode ambassadører for spisesteder som serverer lokal norsk mat på en gjestfri og hyggelig måte. I 2012 skulle de ulike regionale juryene ha ekstra oppmerksomhet rundt spisestedenes evne til å formidle historier eller opplysninger om råvarene som brukes, om opphav til rettene, kanskje med en historie til. Presentasjon av maten ved bruk av norsk menyspråk og bruk av norske navn på rettene er også vektlagt.

Juryen mener at samtlige restauranter i Norge skal ha fokus på bruk av norsk når maten presenteres enten skriftlig eller muntlig til norsktalende spisegjester. Det er unødvendig å ty til fransk, maten blir ikke bedre eller mer forståelig av den grunn.

Ganefart

Ganefart arrangeres av Landbruks- og matdepartementet i samarbeid med Norges Bygdekvinnelag og Innovasjon Norge. Ganefart skal utpeke det spisestedet som er best på å servere mat med lokale råvarer og lokal matkultur. Publikum har anledning til både å nominere og stemme på det stedet de mener er best egnet. Nærmere 200 spisesteder har vært blant de nominerte.

Mer om Ganefart hos Norges Bygdekvinnelag

Mat og reiseliv

Årets Ganefart-pris ble delt ut på konferansen Mat og Reiseliv, som arrangeres av Innovasjon Norge i samarbeid med Den Norske Turistforening, HANEN og Innovasjon Norge. Mat og Reiselivskonferansen er et faglig møtested for både produsenter og serveringssteder.

De åtte regionvinnere er:

Hedmark/Oppland: Torsætra, Skreia, Oppland
Trøndelag/Møre og Romsdal: Nilsgardstunet, Stordal, Møre og Romsdal
Agder og Rogaland: Smag & Behag, Grimstad, Aust-Agder
Hordaland og Sogn og Fjordane: Bekkjarvik Gjestgiveri, Austevoll, Hordaland
Buskerud, Telemark og Vestfold: Gretteberg kafe, Haugastøl, Buskerud
Akershus, Østfold og Oslo: Villa Mat og Mer, Mysen, Østfold
Troms og Finnmark: Røkenes Gård og Gjestehus, Ervika, Troms
Nordland: Restaurant Bojer, Thon Hotels Svolvær, Nordland.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2555
Julekaker.Produkttester.
Epler.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.