Smak av krydder


Oppdatertdato: 2007-10-13 Tema: Bok Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Ny fantastisk kokebok fra Andreas Viestad

En ny bok av Andreas Viestad dumpet ned på pulten min her om dagen og en ikke hvilken som helst kokebok. I motsetning til de fleste kokebøker som ofte bare er masse oppskrifter som en likegodt kan få gratis på nett, er dette en bok med masse historier, beskrivelser og kunnskap innimellom oppskriftene.

Nå skal det ikke skjules at Andreas er en av mine favoritter i kokebokverdenen, og som med sin forrige bok -Hvordan koke vann- viste sine forteller kunster og samtidig evne til å fenge oss alle.
Smak av krydder er en bok med oppskrifter fra områdene rundt det indiske hav og hvor Andreas tar oss gjennom historien og bruken av krydderiene med matchende oppskrifter.
Her blir i detalj beskrevet spisskummen, pepper, ingefær, chili, kardemomme, forskjellige currier, koriander, gurkemeie, sitrongress, tamarind, muskat, nellik, vanilje og kanel.
Man får historier rundt krydderen og mange av oppskriftene har fyldige beskrivelser i tillegg. Og i tillegg får man artige reisebeskrivelser fra Andreas.
Dette er en bok som jeg virkelig anbefaler og den er ypperlig som gave til jul feks?

Fakta fra forlaget

Andreas Viestad er i vinden for tiden. Cappelen Forlag gir ut to bøker med hans signatur denne høsten. Samtidig med reiseskildringen Reisen til Cadillac, utkommer også kokeboken Smak av krydder. Sistnevnte bok blir lansert i USA i oktober, og Andreas er i den anledning invitert til å delta på The Martha Stewart Show.

I boken Smak av krydder inviterer Andreas Viestad oss på en reise langs Det indiske hav! Han har lenge vært fengslet av fargene, duftene og smakene i regionen. Maten i de elleve landene han besøker er forskjellig, men den deler det samme grunnlaget – smaken av krydder.

I boken beskrives krydderhandelens betydning i historien og for moderne matlaging. Andreas' gode penn fornekter seg ikke. Gjennom de 17 reiseskildringene blir vi kjent med kulturen og ikke minst menneskene som bruker disse krydderene. Gjennom 90 smaksrike oppskrifter og en introduksjon til de viktigste krydderene, oppfordres leserne til å bringe verden inn i sitt eget kjøkken. Smak av krydder er en miks av reiseskildring, kulturhistorie og kokebok til en aromatisk curry. Boken er gjennomillustrert med fotografier av Mette Randem.

Andreas Viestad er fast matspaltist i Dagbladets Magasinet og er forfatter av flere kokebøker, bl.a. Hvordan koke vann (Cappelen, 2005). I utlandet er han kjent som fjernsynskokk med programmet New Scandinavian Cooking with Andreas Viestad som vises USA, Kina, Tyskland og mer enn 50 andre land.

Fakta:

Smak av krydder.
Pris: Kr 349.- (Bokkilden)
300 sider
Foto: Mette Randem
Hovedbok i bokklubben mat og vinglede.
ISBN 978 8202263881

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1196
Norsk mat.Skrei.
Kaffekos.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.