Søk etter oppskrifter hos www.matoppskrift.no del 1


Oppdatertdato: 2018-01-22 Tema: Hverdagsmat Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Screenshot av nettsiden


Etter hvert er det lagd mange forskjellige søk etter oppskrifter på nettsidene her. Og flere av de er ikke så kjent blant dere, men kan gi bedre muligheter for å finne den riktige oppskriften blant de nær 36.000 oppskriftene som er publisert på nettsidene.
Etter som 34.000 av dem nå er kalkulert for næringsinnhold og allergener + pris, har jeg lagd flere spesialsøk for å kunne navigere i disse mengdene. Men som en rød tråd gjennom alle resultater, vil det vises poeng, kcal ++ på alle oppskrifter som finnes.

Men her er en rask oversikt over flere av søkemulighetene, samt noen som er mer skjult for dere men kan gi mer spesielle resultat.
Denne oversikten er den første av 2 oversikter som forklarer søkemulighetene. Den andre publiseres i morgen

Enkelt oppskriftssøk

Enkel søkeform hos matoppskrift.no
Det raske og enkle søket etter oppskrifter finner dere på de fleste sider øverst. Her er det 2 søkemuligheter. Den helt i toppen i menyen som er ett som går gjennom google, samt mitt hovedsøk som søker direkte i navn på oppskrift og ingredienser. Dette søket dekker de fleste sitt behov.

Avansert oppskriftssøk

Avansert søk hos matoppskrift.no
Dette søket ligger på forsiden av selve søkemaskinen min og dekker manges behov. Det er ett jeg selv bruker når jeg skal finne en spesiell oppskrift. Her kan du i tillegg til navn og ingrediens, snevre inn søket med kategori, hovedingrediens, anledning og evt forhåndsdefinert allergi/diett.
Resultatet her vise deres poeng, om det er bilde, ca tid for å lage oppskriften + følgende verdier pr 100 gr. Karbo, kcal, protein, fett og pris.

Søket ligger her:

Valg i søkemaskinen

I søkemaskinen finnes det mange søkevalg og denne har jeg bygd ut gjennom mange år. Den har de mest vanlige og brukte søkene i min database.
I tillegg til enkelt og avansert søk finnes det følgende:
 • Ingredienssøk
  Dette er ett søk som kun viser ingredienser og info om dem. Om du ønsker info om feks melon er dette veien å gå. Man får da og opp anbefalte oppskrifter og andre lignende ingredienser
 • Diett og allergisøk
  Dette er det gamle søket jeg har etter oppskrifter som ikke inneholder den ingrediensen du ikke tåler. Dvs du skriver inn de ingrediensene i en oppskrift du ikke vil ha med og resultatet viser alle oppskrifter uten den.
 • Kjøleskapsøk
  Dette søket er det motsatte av søket over. Såkalt kjøleskapsøk hvor du kan skrive inn ingredienser du har og dermed få opp forslag til oppskrifter ut fra dette.
 • Oppskriftssøk med energiprosent i svaret
  Ett vanlig oppskriftssøk men hvor svaret viser i tillegg til navn og poeng, også energiprosent av karbo, fett, protein, fiber og alkohol. Dette er ett søk som kan brukes av feks lavkarboentusiaster eller de som trener og vil følge med på fordeling av energi mellom fett, karbo og protein. Og som en litt gøyal versjon mht hvilke drinker som har mest eller minst alkohol.
 • Oppskriftssøk med fettinnhold i svaret
  Enda ett vanlig oppskriftssøk men hvor svaret viser i tillegg til navn og poeng, også har innhold av fett og mettet fett, energi fra fett og saltinnhold. Det finnes i tillegg ett eget saltsøk som forklares under.
 • Saltsøk
  Ett søk etter oppskrifter hvor man definerer mengde salt man pr 100 gr ønsker. Dette søket er aktuelt i disse dager når fokuset på salt i maten er i media. Her vises i tillegg til salt pr 100 gr også poeng, kcal, karbo og protein.
 • Oppskriftssøk med karboinnhold i svaret
  Enda ett vanlig oppskriftssøk men hvor svaret viser i tillegg til navn og poeng, også har totalt innhold av karbohydrater, fiber, fiber energi, karbo energi og alkohol energi.
 • Landsøk
  Jeg har oppskrifter fra mange forskjellige land, totalt 109 forskjellige. Her er ett søk hvor du kan definere land og så søke etter oppskrifter fra det landet. Svaret viser enkelt navn, poeng, bilde, + kcal, karbo, fett og protein pr 100 gr.
 • Pris, tid og vanskelighet søk
  Ett avansert og utvidet søk hvor man kan definere pris/100 gr, vanskelighet og tilberedningstid i tillegg til kategori, navn og ingrediens. Dette søket er noe redusert siden det ikke er alle oppskrifter som har definert tid og vanskelighet, men pris har de fleste.
  Drikke og drinkesøk hos matoppskrift.no

 • Bar og drinkesøk
  Dette søket er lignende kjøleskapsøket. Man velger drinketype og så skriver man inn det man har i barskapet. Det er mange som bruker dette og svaret viser bla pris, kcal, karbo, fett og protein + selvfølgelig poeng.
 • Artikkelsok
  Jeg har mange artikler og blogginnlegg på nettsiden, dvs ca 3.100 stk. I tillegg ligger det mange linker, kokebøker, restauranter og ett lite leksikon. I dette søket kan man søke etter disse artiklene osv.
I tillegg finnes det flere søk som omtales i del 2 av denne oversikten. Der ser jeg på spesielle proteinsøk, lavkarbosøk, utvidet allergensøk, studentmat, videosøk, hverdagsmat, meny søk, middagstips ++.

Dette er del 1 av oversikten over dine søkemuligheter på nettsiden. Del 2 ligger på denne siden.


Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3099Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.