Brasil er et helt fantastisk land som er kjent for sol, Café, fine strender, musikk… !
Og som er blitt populært for europeere de siste årene!
Nå kan noe av denne stemningen oppleves her i Norge på Sol Café Brasil, som ligger i Mjøndalen
sentrum, ca 10 km fra Drammen.
Veldig ofte ser vi noen som bruker brasilianske t-shirts, sko og andre klær, noen som har vært på
ferie eller drømmer om å reise på ferie til Brasil.
Men det er ikke bare det Brasil har å by på.
Siden Brasil har så mange kulturer som er så forskjellige og store i hvert sitt område, fra det
afrikanske til det portugisiske, indianere, japanere, nederlendere, tyske…
Og en så fantastisk gastronomi!
Det er her Sol Café Brasil kommer inn i bildet.
Sol Café Brasil er et sted som tilbyr sine gjester den beste kaffe, forskjellige retter og kaker,
håndlagde pynteting, naturlig kosmetikk, brasiliansk musikk i bakgrunnen…
Alt dette på samme sted!
Kaffen som blir servert er den fineste kaffe funnet i Brasil, Café do Ponto, kun brukt i de finere
restauranter i Brasil, og solgt i gourmetbutikker.
Forskjellige typer kaffe- fra den beste filterkaffe til fersk og smakfull espresso.
Kaffe med aroma av brente mandler, irish cream og sjokoladetrøffel.
Kaffedrinker- som cappucino milkshake og den nydelige brasilianske kaffe latte.
Det blir laget juice av all tropisk frukt fra Brasil. Frukt som har 50 ganger mer C-vitamin enn
appelsin, som for eksempel; Acerola.
Viste du at cashewnøtter har en frukt som er veldig frisk, rik på vitaminer og smaker kjempegodt?
Maten er så spennende, sunn og god!
Menyen har et bilde og en liten forklaring på historien av hver rett som blir servert.
Mat og kultur går sammen på Sol Café Brasil!
Samme frukt som blir brukt til å lage juice kan like gjerne være brukt i et av kosmetikk produktene
fra Natura, et veldig kjent merke i Sør Amerika. Natura åpnet sin første butikk i Europa for ett år
siden, i Paris.
Mange brasilianske matfestivaler har vært arrangert verden rundt de siste 5-6 årene. Brasiliansk
mat og drikke blir mer og mer populær. Som for eksempel, caipirinha, nasjonaldrinken til Brasil,
som nå finnes i mange restauranter og puber i Norge.
Mat som blir laget på samme måte som indianere gjorde for flere hundre år siden, mat laget med
norsk klippfisk, som Brasil er den største konsumenten av, cappucino kaker, gresskar pai, bacalao
boller… Mat med historie, kultur og en nydelig smak!
Forsøk gjerne disse
Denne kaffedrink er veldig spesiell, laget med appelsin juice og espresso kaffe!!
1 glass appelsin juice
4 isbiter laget av espresso kaffe
2 teskjeer kaffefløte
2 teskjeer sukker
Blander det i en blender.
Ta 3 isbiter i glasset
Fyll opp med juicen
Pynt med krem og noen kaffe bønner.
Tapioca
Konsumering av "tapioca" begynte for flere hundre år siden, og ble oppdaget av de portugisiske
kolonister, ca i år 1.500. Indianere rev fersk kassava i et verktøy laget med små og skarpe
steiner, og lagde en tykk saft av det, som ble lagt i et nett lagd av tørket strå, til å få melet,
som er brukt veldig ofte i den regionale gastronomi i Nord og Nordøst Brasil. Ordet tapioca kommer
fra indianerspråket "tupi-guarani": tapyoca – kassava mel.
Tapioca er en type mel som finnes i asiatiske butikker. Det kommer 98% mel blandet med 2% vann.
For å lage en brasiliansk tapioca, må det blandes mer vann i melet, men man må passe på at det ikke
blir for mye, ellers blir det som lim!! Bland det litt og litt, og kjenn med hånda til melet blir
til en klump.
Da siktes det, og legg så en porsjon opp på en varm stekepanne. Størrelse som en pannekake.
Vent et par minutter til det kleber seg sammen. Det skal ligne på en pannekake.
Snu tapiocaen.
Smør på litt smør og ta på litt ost.
Det smaker egentlig godt med forskjellige fyll.
Noen forslag:
- Ost og skinke
- Kondensert melk og kokos
- Pølse og ost
- Og mye annet!!!
Lykke til og velkommen til ett besøk hos oss på Sol cafe Brasil i Mjøndalen sentrum.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:703