Solar de Serrade Alvarinho Vinho Verde 2006


Oppdatertdato: 2008-04-16 Tema: Hvitvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Lett å like

Du må lete lenge for å finne lettere og friskere vin.

Solar de Serrade Alvarinho Vinho Verde 2006 er laget av Alvarinho – en drue som gir svært lette og friske viner. Druen har mye skall og steiner i forhold til størrelsen, noe som gir viner med mye aroma, syre og bitterhet.
Hos akkurat denne produsenten ligger det også en del galskap og vitenskapelig forskning bak. Vinen skapes nemlig i samarbeid med en universitetsprofessor i mikrobiologi. Resultatet er noe for seg selv.

Fokus på gjær

Ifølge professoren, Luis Alfonso Rodrigues Lopez, er det stort sett gjæren som avgjør hvordan en vin smaker. I samarbeid med professoren, lager vingården flere varianter av én vin med bruk av forskjellige typer gjær. Vinen hadde vært betydelig dyrere om det ikke hadde vært for drahjelpen fra universitetet.

- Vi prøver oss frem med 300 forskjellige typer gjær og lager egne DNA-profiler, så velger vi ut de 15 beste profilene og bruker disse i mikrovinifikasjon. Vi bruker flere typer gjær i samme vin, fordi en type gir duft, mens en annen gir smak. De forskjellige gjærtypene tilsettes i forskjellige skritt i prosessen, forteller Lopez.
- Fordelen med å bruke denne typen gjær istedenfor tørrgjær er at fermenteringen begynner med en gang og at man ikke mister sukker i prosessen.

Han mener dette gir vinen en helt spesiell karakter som skiller seg klart fra andre viner fra samme område.

Liten produsent

Vinen kommer fra Vinho Verde som ligger i Portugals nordvestlige hjørne helt inntil grensen til Spania. Området har mange småprodusenter. Solar de Serrade produserer 80 000 flasker i året fra 22 hektar. Til sammenlikning måler hele Vinho Verde 35 000 hektar og produserer ikke mindre enn 800 000 hektoliter vin.

Når man får smake fruktene av et eksklusivt forskningsprosjekt for en drøy hundrelapp, er det vanskelig å avstå.
Solar de Serrade Tinto Vinho Verde 2006 er allerede et godt kjøp til 139,90, men fra mai kommer den i Vinmonopolets hovedsortiment og prisen senkes med ti kroner. Med andre ord noe å glede seg til.

Smak og behag:

Navn: Solar de Serrade Alvarinho Vinho Verde 2006
Land/distrikt: Portugal/Vinho Verde
Pris: 139,90 kroner (75 cl) 129,90 kroner fra 3. mai
Polnummer: 4259401(kommer i basis)
Druer: 100 % alvarinho
Alkoholstyrke: 13 %
Produsent: Soc. agr. vinho Alvarinho de Monção
Vurdering: Vinen er lett og frisk med svært god syre. Preg av eple, sitrus og mineraler. Den passer spesielt godt til fisk, men er også god uten mat.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1315
Norsk mat.Rask mat.
Brownies.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.