
Sommervær her i det høye nord kan veksle mellom herlig sydlandstemperaturer og mer kjølig luftdrag. Sikkert er det i alle fall at det smaker godt med noe som varmer når sola har en liten pause. Prøv disse rettene for å få varmen i kroppen igjen.
Kyllingminestrone med pesto
4 porsjoner
Ingredienser
1 stk løk
4 stk potet
2 stk gulrot
1 stk grønn squash
1 stk purre
2 stilk stilkselleri (stangselleri)
3 stk tomat
2 l hønsebuljong (utblandet)
125 g pastaskruer
4 stk kyllingfilet
1 boks hermetiske kikerter
4 stilk sitrontimian
salt og nykvernet pepper
Tilbehør
ca. 3 ss pesto
4 ss nyhøvlet parmesan
Fremgangsmåte
Skrell og skjær grønnsaker og poteter i terninger. Skjær purre og selleri i ringer. Skåld tomatene og fjern skinn og kjerner. Skjær fruktkjøttet i store biter. Kok pastaen og skjær kyllingkjøttet i strimler.
Fres løken raskt i litt olje. Tilsett grønsaker og buljong og la det småkoke noen minutter. Ha i kyllingkjøtt, kikerter og pasta og tomater. La suppen småkoke til alt er mørt og gjennomvarmt. Smak til med hakket sitrontimian, salt og pepper. Server suppen god og varm med parmesan og en skje pesto i suppebollen.
Hjemmelaget pesto smaker ekstra godt. Lag gjerne en stor porsjon som kan oppbevares på glass.
Pesto:
2 store potter basilikum
5 ss pinjekjerner
5-6 båter hvitløk
100 g revet parmesan
ca. 2 1/2 dl olivenolje
salt og nykvernet pepper
Rist pinjekjernene lett i en panne. Mos alt i en matprosessor og tilsett olivenolje. Smak til med salt og pepper.
Kyllinggryte med tomat og kikerter
4 porsjoner
Ingredienser
4 stk kyllingfilet i strimler
¼ ts finhakket rød chili
¼ ts gurkemeie
¼ ts malt spisskummen
salt og pepper
1 ss olivenolje
1 båt hakket hvitløk
2 stk snittet vårløk
1 boks hermetiske tomater
1 boks hermetiske kikerter
100 g frisk spinat eller bladpersille
Fremgangsmåte
Legg kyllingstrimlene i en bolle med krydder og bland godt. La det gjerne stå og trekke smak en stund.
Varm olivenoljen og tilsett vårløk og hvitløk og fres i ca 30 sekunder. Tilsett kyllingfiletene og fres dem i 2-3 minutter. Tilsett tomater og skylte kikerter og la det hele bli gjennomvarmt. Tilsett spinat eller persille helt til slutt, og server med en gang.
Kyllingsuppe med squash og bønner
4 porsjoner
Ingredienser
1 ss olje
1 stk løk
2 båt presset hvitløk
1 l kyllingkraft eller hønsebuljong
5 dl tomatjuice , evt. Hermetiske tomater
½ stk rød paprika i terninger
1 stk grønn squash i terninger
1 boks hermetiske røde bønner
½ boks hermetiske maiskorn
salt og pepper
ca. 200 g strimlet kyllingfilet
Fremgangsmåte
Fres løk og hvitløk mør og blank i olje. Hell på kyllingkraft og tomatjus og kok opp. Tilsett paprika og squash. Kok ca. 5 minutter. Tilsett bønner, maiskorn og kyllingkjøtt. La alt bli mørt og varmt. Smak til med salt og pepper.
Grønnsaksuppe med fine kyllingboller
4 porsjoner
Ingredienser
400 g kyllingkjøttdeig
1 stk egg
1 båt hvitløk
2 ss finhakket frisk kruspersille
1 ss frisk basilikum eller 1 ts tørket (kan sløyfes)
1 ts salt
¼ ts pepper
2 l vann
4 stk hønsebuljongterning
4 stk gulrot
½ stk purre
½ stk knollselleri (sellerirot)
¼ stk kålrot
4 stk potet
Fremgangsmåte
Rør inn egget i kyllingkjøttdeigen og tilsett hakket hvitløk, persille og krydder.
Kok opp vann og buljong og tilsett oppdelte suppegrønnsaker. Kok grønnsakene knapt møre. Trekk kjelen tilside.
Form kyllingfarsen til små boller og slipp dem opp i suppen etter hvert. Sett kjelen tilbake på platen og la kyllingbollene trekke 5-10 minutter til de er gjennomkokte. Dryss over litt hakket grønt før servering. Server godt brød til.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:1623