Spar kalorier uten å kompromisse den gode smaken


Oppdatertdato: 2007-01-18 Tema: Slanking Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Dansukker


Dersom du er en av de mange som gjerne skulle blitt kvitt noen overflødige kilo nå etter jul så har du en mulighet til å redusere kaloriinntaket ditt uten å kompromisse den gode smaken. Ved å bruke et sukkerprodukt som søter mer enn vanlig sukker kan du begrense kaloriinntaket uten at det går ut over den søte, gode smaken.

Et slikt sukkerprodukt er Sweet & Less som søter 30 % mer enn vanlig sukker. Dermed kan du redusere sukker- og kalorimengden med 30 % samtidig som du fortsetter å nyte den samme søte, gode smaken som du er vant til. Strø det i te, kaffe og andre drikker så vel som på frokostblandinger, men husk å bruke 30 % mindre enn om det var vanlig sukker.

Uten å kompromisse smaken

Basisen i Sweet & Less er et lysebrunt rørsukker. Dette er tilsatt ørsmå mengder søtningsstoff slik at Sweet & Less består av 99,85 % rørsukker og 0,15 % av et søtningsstoff som søter 300 ganger mer enn sukker. Fordi Sweet & Less nesten utelukkende består av rørsukker har det den samme gode smaken som aromatisk demerarasukker.

Kakao, gløgg, kaffe, te – alt som egentlig er best med litt sukker er akkurat like godt med Sweet & Less. Ideer til andre gode drikker finner du på www.dansukker.com.

Det går også fint an å bruke produktet i baking og matlaging, men da bør du bruke oppskrifter tilpasset dette fordi mengdeforholdene endrer seg. Du finner mange slike lette oppskrifter på www.dansukker.com, for eksempel blåbærkake med eple(se under), eller middager som stekt laks med tomatrøre og sennepssaus. En kilo varer lenge og har en pris på ca 29,- kroner.

Blåbærkake med eple

ca. 10 stykker

2 egg
1 ¼ dl Sweet & Less
2 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
¾ dl varmt vann

Fyll
2 dl blåbær
2 epler
3 ss Sweet & Less
½ ts kanel
smør eller margarin til formen

Saus
200 g lettrømme
200 g kesella
2 ss Sweet & Less
2 ts vaniljesukker

Visp egg og Sweet & Less luftig. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker og vend det ned i røren. Tilsett vannet. Skrell eplene, skjær dem i båter og legg dem i røren. Hell røren i en smurt form med avtagbar kant. Strø blåbærene over kaken. Bland Sweet & Less med kanel og strø det over blåbærene. Stek kaken midt i ovnen ved 200° i ca. 40 minutter. Server kaken med vaniljesaus.

Stekt laks med tomatrøre og sennepssaus

4 porsjoner

500 g laksefilet
1 ss salt
2 ss Sweet & Less
1 ss olje

Saus
1 ss dijonsennep
1 ss knuste, gule sennepsfrø
1 ss Sweet & Less
revet skall fra 1 sitron
3 ss Kesam
3 ss lettrømme

Røre
4 tomater
1 dl finhakket purre
½ dl hakket dill
2 ts olivenolje
½ ts salt
1 ts Sweet & Less

Skjær laksen i 4 stykker dersom det er en hel side. Gni laksestykkene inn med salt og Sweet & Less og la dem ligge i kjøleskapet i 2–3 timer.

Bland sammen ingrediensene til sausen og sett den i kjøleskapet. Skåld tomatene, ta av skallet og skjær dem i terninger. Bland tomatterningene med de øvrige ingrediensene og sett røren i kjøleskapet.

Stek laksen i olje, et par minutter på hver side, i varm stekepanne. Server den nystekte laksen med tomatrøren, sausen og f.eks. kokte nypoteter eller litt brød.

Fakta om Sweet & Less

Sweet & Less er er nytt sukker blandingsprodukt basert på rørsukker (99,85%) og aspartam,-acesulfam (0,15%). Det søter 30% mer enn vanlig sukker, man kan derfor redusere mengden tilsvarende. Kaloriintaket kan dermed reduseres uten at man behøver å tape den gode søte smaken av rørsukker.

Sweet & Less egner seg best til kalde og varme drikker, til å drysse over frokostprodukter og grøt, samt over friske bær og frukter. Sweet & Less kan også brukes til baking, sylting og desserter, men det krever spesielle oppskrifter. Årsaken er at proporsjonsforholdet i oppskriften endres idet sukkerinnholdet reduseres med 30%.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1016Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.