S.Pellegrino: Hydrogeologisk mirakelvann


Oppdatertdato: 2005-08-22 Tema: Vann Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Den kullsyreholdige drikken S.Pellegrino markedsføres som drikkevann for de intelligente. Stilfullhet og eleganse er blitt merkelapper på drikken, og selve flasken oser av kunstnerisk kreativitet.

I de italienske alpene, omtrent 70 kilometer nordøst for Milano, ligger byen San Pellegrino Terme. Hit har turister kommet i årevis på grunn av hydroterapi, CO2 bad, inhalering og massasjer. Det naturlige vannet her har visstnok en mirakuløs og underfull effekt på indre organer, og sies i sin helhet å være helbredende for både kropp og sjel.
Det samme gjelder for S.Pellegrino, det verdenskjente mineralvannet med den anerkjente emballasjen. Den grønne flaska, den blåe skriften og den røde stjerna har alle medvirket i en aktiv oppbygging av et solid rykte.

Historien til S.Pellegrino er lang og innviklet. For å gjøre en lang historie kort kan vi si at vannet ble oppdaget allerede på 1200-tallet av innbyggere i området. Flere hundre år senere, i 1782, foregikk de første formelle analyser av vannet, og man fant ut at på grunn av visse geologiske kvaliteter, innehold vannet en høy prosent viktige mineraler. I 1899 ble de første flasker produsert og eksportert, og fra da av har San Pellegrino selskapet opplevd stigende suksess.
I dag eksporteres mineralvannet til mer enn 90 forskjellige land, og nå har den også kommet til Norge.

Flaska er lett på øyet, og vannet i seg selv har en myk og behagelig smak. S.Pellegrino inneholder også mindre kullsyre enn andre mineralvann på markedet, og passer med det utmerket sammen med god mat og vin

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:657
Norsk mat.Kjøttkaker.
Kina.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.