Spesialitet-merket for unik smak til Mikals Einerrøkt laks


Oppdatertdato: 2014-03-01 Tema: Laks Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Matmerk


- Kvalitet i alle ledd er noe av det som gjør at norsk sjømat står så sterkt og verdsettes over hele verden for sin unike smak.
-Mikal Laks er en utmerket representant for dette, sier Nina Sundqvist, direktør i Matmerk.
Spesialitet-merket ble overrakt av mat- og landbruksminister Sylvi listhaug under åpningen av Norges stand på mat- og reiselivsmessen Grune Woche i Berlin fredag 17. januar.
Mikals laks på Skiftun i Rogaland er familiedrevet røykeri. Bedriften har siden oppstart i år 2000 hatt en jevn vekst, og har nå en omsetning på 15 mill kr. Mesteparten av dette går til eksportmarkedet.

- Dette er en røkt laks av høy kvalitet etter tradisjonsrik oppskrift og metode. Mikals Laks har full sporbarhet fra egg til ferdig foredlet vare, og det er en helhetlig tankegang som borger for kvalitet, sier Nina Sundqvist.

Einerrøykt laks lages av helt fersk laks av superior kvalitet fra oppdrettsanlegg som ligger i kort avstand fra produksjonsanlegget. Fersk laksefilet tørrsaltes med en blanding av salt og sukker. Deretter lufttørkes filetene og kaldrøykes med røyk av einer- og bøkespon.
Matmerks fagutvalg, som ledes av Lars Sponheim, gjør alltid en nøye vurdering av kandidatene. I sin begrunnelse for å tildele Spesialitet-merket sier de at Einerrøkt laks fra Mikals laks har en moden og god smak, konsistensen er fast og spenstig og fargen er frisk.Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2846Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.