Spesialitetsmerke til Himmelspannet


Oppdatertdato: 2014-03-27 Tema: Tradisjoner Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Lisa Westgaard, Jørgen Roll. /Matmerk


Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug delte onsdag 19. mars ut Spesialitetsmerket til ostene Solglad og Raudberg fra Himmelspannet ysteri. Begge oster lages i Hemsedal på lokale råvarer.
Himmelspannet er tildelt Spesialitetsmerket for to oster fra Himmelspannet ysteri i Hemsedal. Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug overrakte diplom for Spesilaitetsmerket for ostene Solglad og Raudberg på et arrangement i Mathallen i Oslo 16. mars. Begge oster lages i Hemsedal på lokale råvarer.

- Norge utvikles stadig som osteland, takket være ildsjeler som bringer videre gode tradisjoner fra lokale ysterier. Himmelspannet ysteri er et godt eksempel, der man i løpet av 4 år har snudd en nedleggingstruet ysteri til en kvalitetsprodusent å legge merke til. Når to av ostene til Hemsedal ysteri får Spesialitet-merket for unik smak, bekrefter de at norsk ost blir stadig bedre og stadig flere, sier Listhaug.
Mer om Spesialitetsmerke til Himmelspannet hos Matmerk
Mer om Himmelspannet ysteri på eget nettsted


- Spesialitetsmerket er et kvalitetsmerke for norskprodusert mat og drikke. Det bidrar til å vise fram norske matprodusenter og produkter til forbrukerne. Og det er viktig for å bidra til økt lønnsomhet for produsenten, sier landbruks- og matminister Sylvi Listhaug.

Mer om Spesialitetsmerket hos Matmerk
Om Matmerk
Stiftelsen Matmerk ble opprettet av Landbruks- og matdepartementet i 2007. Matmerk ledes av et styre sammensatt av representanter fra hele verdikjeden, fra produsenter til dagligvarehandel. Matmerk skal bidra til økt mangfold, kvalitet og verdiskaping i norsk matproduksjon og arbeider for å styrke omdømmet til norske matprodukter hos norske forbrukere.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2864
Slanking.Kjøttkaker.
Lavkarbo.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.