Spiste oss til kjøttdeigrekord


Oppdatertdato: 2009-10-01 Tema: Kjøttdeig Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Nortura


Oslo (NW): Nordmenns appetitt på kjøttdeig er rekordstor. Det siste året har forbruket økt med 13 prosent. – Forbruket har økt over lang tid, fordi kjøttdeig er lettvint og passer i mange nye retter. Men veksten siden sommeren i fjor er overraskende høy, sier informasjonssjef Grethe Skundberg i Nortura.
Nordmenn spiser nå nær 22 tusen tonn kjøttdeig i løpet av et år. Forbruket er høyest på Vestlandet og i Midt-Norge, mens folk i Oslo og på Østlandet spiser litt mindre enn landsgjennomsnittet.

Ungdomsmat

I gjennomsnitt spiser nordmenn kjøttdeig til middag drøyt én gang i uka. De yngre er helt klart storforbrukerne, ifølge undersøkelsen Norske Spisefakta 2008.

– De som er under 40 år spiser kjøttdeig langt oftere enn de eldre. Seks prosent av oss nordmenn spiser faktisk kjøttdeig tre ganger i uka eller mer, sier seniorkonsulent John Spilling i Synovate, som er ansvarlig for undersøkelsen.
Nye matfavoritter der kjøttdeig er en viktig ingrediens, bidrar til å sende forbruket til værs. Ikke minst gjelder det interessen for taco og andre meksikanskinspirerte retter.

– Tre fjerdedeler av befolkningen spiser taco. En tredjedel spiser slik mat mellom én og tre ganger i måneden, sier Spilling.

Ferdigstekt

Nå går det også an å velge ferdigstekt, krydret og smakstilsatt kjøttdeig i butikken.

– På den måten tar vi det lettvinte ved kjøttdeig et steg videre og gjør det enda enklere å lage god middag, sier Grethe Skundberg i Nortura.
Gilde har nettopp lansert to ferdigstekte varianter. Den ene er en kjøttsaus bolognese til pastaretter. Den andre er gjort klar til bruk i taco.

– Disse ferdigtilbudene dekker to av de største og mest populære bruksområdene for kjøttdeig, sier Grethe Skundberg.
Den ferdig tilberedte kjøttdeigen kommer i aluminiumsskål som kan settes rett i mikrobølgeovnen eller stekeovnen for å varmes opp. Pakningsstørrelsen er 400 gram og er beregnet på tre til fire porsjoner.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1702
Norsk mat.Selskapsmat.
Lapskaus.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.