
17. mai står for døren og dagen feires over hele landet med god mat og drikke. Dette er dagen det er morsomt å servere gjestene noe nytt og som i tillegg er særegent for dagen både av hensyn til råvarer og utseendet. Vi fyller ofte glassene med landets mest solgte musserende vin, Martini Asti. Den gode vinen setter også god smak på søte kaker og desserter.
Mesterkokken Kari Innerå som jobber ved Gastronomisk Institutt, har her utarbeidet to fest-oppskrifter som innholder musserende vin, både Martini Brut (den tørre) og Martini Asti (den søte) og kan anbefales laget til den store dagen.
Festkake med røde bær og Martini Brut mousse
Dette er en flott kake som passer perfekt til festanledninger. Med grønn bunn, rød gele og lekker hvit Martini Brut mousse blir denne lagt merke til.
Bunn:
175 gram hele egg
50 gram honning
80 gram sukker
Røres sammen
55 gram malte pistasjer
80 gram mel
6 gram bakepulver
Vendes inn i eggeblandingen
65 gram smeltet smør
65 gram varm fløte
Has i ved 35 grader. Stek bunnen på 170 grader i ca 7 minutter.
Rød bær gele:
4 dl rød bær pure
50 gram sukker
6 pl gelatin
5 gram sitronjuice
Ha 1 dl puré sammen med sukker i en kjele, kok opp og ha i bløtlagt gelatin. Helles i resten av bærpureen, ror godt og hell geleen over bunnen og sett på frys.
Martini Brut Mousse:
90 gram Martini Brut
½ vaniljestang
15 gram sukker
10 gram sitronjuice
40 gram eggeplomme
185 gram pisket krem
2 pl bløtlagt gelatin
Varm champagne og sitronjuice til 65 grader
Bland eggeplommer med sukker og vanilje. Hell i Martini Brut og varm den til 85 grader og sil av.
Ha i gelatinen, og avkjøl, vend inn pisket krem ved 30 grader.
Fylles i kakeform og settes på frys.
Serveres med bærsalat og karamelliserte nøtter
Martini Asti gele med jordbær og sitronverbena
Denne desserten er ypperlig å lage dagen før dagen. Når gjestene kommer er det bare å legge på skummet på toppen og kose seg.
3 dl Martini Asti
90 gram sukker
6 blader sitronverbena eller mynte
½ sitron (juicen)
2 plater gelatin
15-20 norske jordbær
Varm opp Martini Asti, sukker, verbena og sitronjuice. La det trekke i 30 minutter.
Bløtlegg gelatin i kaldt vann. Tilsett gelatin og sil laken.
Legg jordbær i Martini-glass, fyll på med gele til det dekker bærene og settes til avkjøling.
Sitron Verbena skum
( her kan du bruke mynte om du ikke har verbena)
240 gram melk
240 gram fløte
130 gram sukker
15 blader sitronverbena / eller mynte
Kok opp alt utenom gelatin, la det trekke i 30 minutter, bløtlegg gelatin i kaldt vann og tilsett i melkeblandingen. Avkjøles. Skummes med stavmixer ved servering.
Fakta
Martini Brut har en lys strågul farge og har en lett bouquet med små hint av gjær og ristet brød med et snev av mineraler.
Før servering skal Martini Brut oppbevares i kjøleskapet 4-5 timer. Den ideelle serveringstemperaturen er 8-10 grader. Flasken åpnes forskiktig. Serveres i Coppa glass eller i et Flute glass.
Martini Brut
Volum 70 cl
Pris 99,99
Martini Asti bør serveres ved 8-10 grader, og kan gjerne legges i kjøleskapet i 4-5 timer før servering. Flasken åpnes forsiktig, og vinen serveres i Coppa eller Flute-glass, som fremhever opplevelsen av den livlige og enestående bouqueten.
Volum: 20 cl / 37,5cl / 75 cl / 150 cl / 600 cl
Pris : 39,90 / 63,50,90 / 105,90 kr / 208,90 kr / 899 kr
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:1334