Sprudlende fest- og nyttårsdrinker


Oppdatertdato: 2007-12-28 Tema: Nyttår Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Bacardi-Martini Norge


Ved jul og nyttår vil vi gjerne servere noe litt annerledes enn resten av året. Etterspørselen etter både champagne og musserende vin øker kraftig i Norge. Hvorfor ikke lage sprudlende drinker også? I tillegg til at det smaker helt nydelig, så får man følelsen av noe ekstra når boblende dekorerer glasset og kiler nedover halsen etterpå.
Bruk av musserende vin som hovedingrediens i en drink eller som topping for å gjøre inntrykk på smakspaletten er gode råd når man ønsker å overraske gjestene.
Landets mest solgte musserende vin, Martini Asti, kan på grunn av sitt klare og tydelige smaksuttrykk kombineres med det meste. Siden den også er søt, trenger ikke drinkene ekstra tilsetning av sukker som i tradisjonelle drinker. Dermed blir tillagningen enkel, men resultatet perfekt.

I oppskriftene under er Martini Asti tilsatt alt fra rom og vodka til frosne bær. Disse variasjonene gir også mulighet til å kunne servere alt fra drinker med relativt lavt alkoholnivå til sterkere varianter til de som ønsker det.

Bacardi Martini har her utviklet et sett med spennende oppskrifter som garantert vil gi gode smaksopplevelser. Som innholdet tilsier og bildene viser, er det noen av oppskriftene som bør serveres i tradisjonelle champagneglass, andre i cocktail- eller drinkglass.

Martini Asti er en søt musserende vin fra byen Asti. Siden 1997 har Martini Asti kunnet smykke seg med kvalitetsstemplet D.O.C.G. (Denominazione di Origine Cottrollata a Garantia) den høyeste kvalitetsbetegnelsen på vin fra Italia. En garanti for at det er kun de beste råvarene som er brukt når Martini Asti produseres.

Pink Floyd

6 cl Martini Rosé
2 cl Jordbærsaft
Martini Asti

Blend jordbær og Martini Rosé til en tynn saft. Sil over i et Cocktailglass. Topp opp med Martini Asti slutt. Tre en jordbær på en Cocktailpinne og server!

Lucas

4 cl Bacardi Carta Blanca
1 cl Grapefrukt juice
Martini Asti

Shake Bacardi og Grapefrukt juice, hell over i et longdrinkglass og fyll opp med isbiter. Topp opp med Martini Asti til slutt. Pynt med en limeskive og server!

Asti Royale

1 cl Solbærlikør (Cassis)
Martini Asti

Solbærlikøren helles opp i et champagneglass. Fyll glasset fullt med Martini Asti. Blandes forsiktig med en rørepinne.

Lady Laura

1 cl Martini Dry
2 cl Bacardi Limón
Martini Asti

Shake Martini Dry og Bacardi Limon, sil over i et Cocktailglass. Fyll opp med Martini Asti. Tre sitron på en Cocktailpinne og server!

Silvia

1 cl Grey Goose vodka
2 cl Martini Dry
2 cl Martini Rosé
Martini Asti

Shake Grey Goose og Martin Dry / Rosé, og hell over i et longdrinkglass- fyll opp med isbiter. Fyll opp med Martini Asti til slutt. Pynt med en appelsinskive og server!

Arancia

2 cl Bacardi Razz
8 cl Appelsinjuice
Martini Asti

Fyll opp et longdrinkglass med isbiter.Bland Bacardi Razz med appelsinjuice. Fyll opp med Martini Asti til slutt. Pynt med en appelsinskive.

Martini Please

1 neve Jordbær
Martini Asti

Blend jordbærene godt til du får en tynn saft. Saften helles i et longdrink glass fylt med isbiter. Fyll opp med Martini Asti, bland forsiktig blandingen med en rørepinne og server!

Deep pleasure

Et longdrink glass fylt med isbiter
50/50 Appelsinjuice og Martini Asti
Pynt med en appelsinskive.

French

1 frossen morell/jordbær/bringebær
Martini Asti

Legg bær i fryseren og bruk dem som isbiter. Hell Martini Asti opp i et champagneglass og pynt med fruktisbiten.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1248
Norsk mat.Rask mat.
Gryteretter.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.