Stadig mer norske epler


Oppdatertdato: 2012-09-01 Tema: Frukt Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Marianne Fjørtoft Hesselberg LMD


Leveransene av epler og plommer øker, mens sesongslutt nærmer seg for moreller, jordbær og bringebær. Det er rikelig tilgang på blomkål og brokkoli.
Plommeleveransene øker, og omsetningen anslås til nærmere 130 tonn denne uken. Hovedsorten er Opal, mens Mallard er på vei. Det gode været som har vært har skutt fart i eplehøsten. Rundt 150 tonn epler av sortene Julyred og Vista Bella er tilgjengelig nå, mens sortene Summerred og Discovery følger snart etter. De siste morellene høstes nå primært i Lærdal, etter en bra sesong med få kvalitetsutfordringer.
Etter et godt salg av både jordbær og bringebær går jordbærsesongen raskt mot slutten. Også tilførslene av bringebær er mer ustadige, men fortsatt er det anslått en omsetning på 50 tonn i inneværende uke.

Veksthusgrønnsaker

Etterspørselen etter norske agurker og tomater er god, og leveransene er i minste laget. Prisene holder seg likevel stabile denne uken. Det gjelder også andre veksthusvarer.

Frilandsgrønnsaker

Utbudet av buntegulrøtter har i løpet av sensommeren vært av variabel kvalitet, men flotte bunter er nå å finne i butikk. Blomkål og brokkoli leveres i rikelige mengder, samtidig som salget er godt. Prisene går noe opp denne uken, til henholdsvis kr 5,32 og 5,85 per stk. Produksjonen av kinakål er for tiden i minste laget i forhold til etterspørselen, og prognosene tilsier at situasjonen vil vare. Som et resultat går prisen opp til kr 7,80 per stk.

Tilgangen på kålrot varierer noe mellom aktører. Kvaliteten er ujevn og størrelsen variabel, men prisen holder seg stabil. Norske sukkererter vil være tilgjengelig i markedet i ytterligere 2-3 uker. Norsk knollselleri varierer noe i pris, det samme gjør importert vare. Prisen ligger på kr 16,69 per kg. Purreprisen holder seg stabil, i likhet med importprisene.

Poteter

Vått vær i en del produksjonsområder har utfordret opptakingen av poteter. Fortsatt er det tilstrekkelige forsyninger, men situasjonen kan bli forverret av bløt jord. Mandelpoteter har til nå vokst under duk og høstes stadig i økende mengder.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2517
Slanking.Bananer.
Torsk.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.