Stappmett på Rett i Garnet!


Oppdatertdato: 2006-08-18 Tema: Restauranttest Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


Fiskebrygga i Kristiansand har fornyet seg veldig de siste årene. Nå er det en koselig lagune her med flere restauranter rundt. Det er stemning og folkeliv, selv nå når de fleste turistene har kommet seg hjem.

Av restauranter som omkranser denne perlen er Bølgen & Moi, Pieder Ro, Dolly Dimple og så 2 sesongåpne restauranter som har åpent i sommermånedene. Nemlig Rett I Garnet (fiskesalg) og Egon Nilsen.
Vi prøvde ut Rett I Garnet og benket oss i sensommersolen med ett flott miljø og utsikt til sommeren.

Miljø og omgivelser

Restauranten ligger nydelig til og er en uterestaurant med store parasoller og varme om det blir kaldt. Også pledd er tilgjengelig. Stolene er gode og det er romslig.
Gjester er i alle aldre. Utsikten er perfekt og det er en fin sted å sitte om en bare vil se på andre som rusler forbi. Dette er populær plass om kvelden for en halvliter eller 2 og en liten matbit.

Menyen

Menyen bærer preg av sjømat og fiskesalg er også en av aktørene i fiskebasaren inne i fiskebrygga. Prisene er ikke avskrekkende og man blir mett for en rimelig pris.

Det er en lunsj og smårett meny med flere salater, ciabatta, supper og tilbehør. Ligger rundt 100.-
Hovedretter er først og fremst fisk men og 2 kjøttretter. Fra rett over 100.- til 200.- Men her er og en stor skalldyrtallerken for 2 personer til 245.- pr person. Og det var dette vi spiste.
Man kan og kjøpe ferske reker, krabbeskjell, blåskjell og annet.
Desserter til rundt 60.- enkelt og greit.
Det fins og en barnemeny.
Diverse kaffe, mineralvann, øl og vin finnes. Halvliteren koster 61.-

Kjøkken

Vi ankom i 19 tiden og det var en del gjester, men ledige bord.
Vi bestilte den store skalldyr/havets tallerken til 245.- og dette var mye mat!! Her fikk vi ett utvalg av reker, blåskjell, grønnskjell, røykt makrell, laks, krabbeskjell, 3 sauser og brød. Nå var ikke sausene noe annet en majones, rømmedressing med hvitløk og en mer ubestemmelig rød saus, men de passet inn. Det var 2 typer brød, og vi trengte ikke betale for påfyll av brød.

Men bortsett fra at vi klarte å bli stappmette var ikke dette den helt store opplevelsen. Både reker og krabbe smakte ikke slik som ferske skal smake, blåskjellene kunne med fordel vært dampet i både vin og urter, og det var ikke den veldige smaken i laksen heller. Det mest smakfulle var den røykte peppermakrellen!
Skal en få den beste smaksopplevelsen må vi heller anbefale naboene Pieder Ro eller Bølgen & Moi. Eller kanskje byens beste pizza hos Dolly Dimple.

Men porsjonene er store og etter litt smugtitting på andre gjester ser det ut som om det gjelder de andre rettene også.

Service

Servicen her er typisk sommer, med unge, pene mennesker som har sommerjobb. Mange smil men en del feil i gjestebehandlingen uten at det gjorde noe. Bestillingene trykkes inn på en slik pda som alle servitører har i beltet og det virker med en gang litt upersonlig, men er jo effektivt og enkelt.
Ellers er servicen rask, og maten kommer fort på bordet.

Priser

Prisene er rimelige, unntatt drikke. Man får store porsjoner og blir mett. Ligger under i pris i forhold til sine mer kjente naboer.

Konklusjon

Vi var bare sånn passe fornøyd med besøket, men ble gode og mette. Om en ikke er så nøye på smaken og samtidig ønsker mat til greie priser er dette å anbefale. Men krever man litt ekstra kan det lønne seg å prøve de andre stedene her nede. Ellers er det ett greit sted for en pils og prat med venner. Restauranten er bare åpen om sommeren og vi vet ikke når den evt stenger for høsten.

Karakterer:

Kjøkken/mat 6
Drikke 5
Meny 7
Miljø/omgivelser 9
Service 6
Pris 8
Totalt 41 av 60 mulige

Utsikten


Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:888
Norsk mat.Vafler.
Lapskaus.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.