Statsministeren på kjøkkenvisitt i Davos


Oppdatertdato: 2011-01-29 Tema: Fisk Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Christian Chramer (c) Eksportutvalget for fisk


Som del av den norske satsingen under World Economic Forum i Davos skal historiens største norske sjømatlunsj serveres lørdag. 1800 toppsjefer, statsledere, akademikere og mediefolk fra hele verden skal få smake det beste av norsk sjømat. Dagen før dagen stakk statsminister Jens Stoltenberg innom kjøkkenet for å se at kokkene var i rute.

På et knøttlite skolekjøkken i Davos jobber åtte norske kokker fra Kulinarisk Akademi sammen med 14 lokale kokker med å tilberede rekordlunsjen. Fem store buffetbord skal fylles med småretter og varmmat basert på noe av det beste Norge har å by på.
En imponert statsminister fikk smake på noen av rettene som skal serveres og var imponert over kvaliteten på det han fikk smake. – Dette er kjempeviktig markedsføring av Norge, sa Stoltenberg som understreket at det er sjømaten Norge er kjent for ute i verden.
Den norske lunsjen har kommet i stand etter et initiativ fra norske myndigheter som i høst inviterte norsk næringsliv til å bidra til en stor norsk markering under toppmøtet i Davos. Lunsjen er knyttet til et seminar om den nordiske samfunnsmodellen og samarbeid mellom myndigheter, organisasjoner og bedrifter illustreres godt gjennom lørdagens sjømatlunsj.

Til sammen åtte norske bedriftsmedlemmer i World Economic Forum bidrar økonomisk sammen med Eksportutvalget for fisk for å gjøre lunsjen mulig. Bedriftene som står sammen med EFF om arrangementet er Telenor, DNB Nor, Yara International, Statkraft, Canica, Norsk Hydro, Statoil og Orkla.

- Å få anledning til å servere norsk sjømat her i Davos er en flott markedsføring av Norge og norsk sjømat, forklarte Terje E. Martinussen fra Eksportutvalget for fisk som fulgte statsministeren på turen mellom konferansesalene og kjøkkenet.

– Norsk sjømat selges til over 140 land og mange av de vi møter her i Davos knytte enda sterkere assosiasjoner mellom vårt land og førsteklasses sjømat, forklarte Martinussen.

Under lunsjen lørdag er det ventet deltagelse både fra det norske kronprinsparet, den norske utenriksministeren og den norske fiskeri- og kystministeren. På menyen står norsk torsk, laks, ørret, kveite, kreps, kongekrabbe og reker.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2091
Norsk mat.Torsk.
Skrei.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.