Stekt makrell på Makrellen


Oppdatertdato: 2009-07-21 Tema: Restauranttest Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


På Fiskebrygga i Kristiansand er det i de siste årene blitt flere restauranter, og det siste tilskuddet er Makrellen restaurant. Vi har vært der ett par ganger allerede og det er en stor og flott sted å spise. Og nå på sommeren har de en stor uterestaurant som ligger sentralt til med flott utsikt, men ikke sol hele tiden. Det er en grei meny med enkelt utvalg av sommeretter.

Miljø og omgivelser.

Makrellen ligger ytterst av restaurantene rundt fiskebrygga, med flott utsikt til de andre og båter som seiler forbi. Fiskebrygga er blitt ett intimt og veldig populært sted, særlig om sommeren da det er svært livlig her på godværsdager. Fiskebrygga består av en kanal og en liten poll i midten hvor båter kan legge til. Rundt dette ligger 6 restauranter, herav 2 sommerrestauranter og selvfølgelig fiskebasaren hvor det selges alt av fisk og delikatesser om dagen.
Alle restaurantene har en utedel, men Makrellen og Bølgen og Moi ligger helt på bryggekanten. Så dette er rett og slett en fin sted å være og bør oppleves om dere er i Kristiansand.

Menyen

Utemenyen som vi spiste fra er ikke så lang. Den inneholder 10 retter, små og store, samt 4 desserter. Priser fra kr 139.- for fiskesuppe til kr 292.- for helstekt indrefilet. Innimellom fins det bla stekt makrell til kr 179.- og burger til kr 159.-. Det er og en stor skalldyranretning som koster kr 485.- pr person. Desserter ligger mellom kr 79.- og kr 95.-.

Av drikke kan det nevnes pils 0,5 til kr 59.- som er noen kroner billigere enn på andre siden av vannet, drinker til rundt en hundrelapp, glass vin til rundt kr 70.- samt flere typer øl i flasker.

Kjøkken

Vi bestilte selvfølgelig Stekt makrell og fiskesuppe. Begge deler var gode men fiskesuppa utmerket seg ved å inneholde mye fisk og skalldyr, og heller ikke være så kremete.
Makrellen eller 3 små pirfileter for å være mer korrekt, var mer stusselig. Men det gikk jo ned og smaken var iorden.
Det fulgte med ett godt kuvertbrød med en mild aioli.
Vi hadde og pils til maten og kaffe etterpå.
Vi har spist her 2 ganger tidligere og har vært godt fornøyd med maten.

Service

Det som slo oss først er at det er mange servitører. Nå er makrellen en restaurant med mange sitteplasser og det var mye folk, men faktisk mer enn nok servitører. Så det ser ut som om Sverige snart er tømt for høflige og korrekte ungdommer.
Servicen er lett og uhøytidlig, med litt snubling i regninger, mat ol, men nok på grunn av mye folk og noe som så ut som vaktskifte blant de som jobber.

Konklusjon

Dette er en flott beliggende restaurant med grei mat. Rask service selv med mye folk. Nydelig utsikt til båter og folk som svirrer rundt i området. Fin sted å sitte for ett lite glass med litt mat til. Litt varierende sol da den holder seg litt bak huset.
Ett lite minus er at stolene ute er for lave i forhold til bordene, en føler seg som en unge ved de voksnes bord.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1668
Info.Produkttester.
Studentmat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.