Nesten 800 oppskrifter kom inn, da Eksportutvalget for fisk i vår arrangerte en konkurranse om beste ørretoppskrift i Japan.
Studenter, kokkelærlinger og husmødre sloss om førstepremien, som var en reise til Norge.
Japan er det største markedet for Norsk Ørret og japanske husmødre har i løpet
av to hektiske vårmåneder sendt inn sine favorittoppskrifter på Norsk Ørret i en
konkurranse arrangert av Eksportutvalget for fisk.
Statsminister Kjell Magne Bondevik delte ut pris til de tre beste vinnerne i forbindelse med sitt besøk i Japan.
Formålet med konkurransen var å skape mer interesse for Norsk Sjømat , og å gi japanerne bedre kjennskap til Norsk Ørret.
I juryen satt blant andre verdensmester i kokkekunst fra Bocuse d'Or, Charles Tjessem, og to av de mest
kjente kokkene i Japan, Masahiko Kobe og Kihachi Kumagai.
De la vekt på å velge vinnerretter ut fra kriteriene smak, kreativitet og presentasjon.
Førstepremien gikk til Keiko Ito, for retten ørret- og potet canaloni med sesamfrø og ost.
NORSK ØRRET I JAPAN: Vinner av oppskriftskonkurransen for Norsk Ørret i Japan, Keiko Ito (helt til venstre)
sammen med de andre vinnerne og en av kokkene i juryen.
Norsk Ørret på japansk vis.
Vinnerretten i ørretkonkurransen var ørret- og potet canaloni med sesamfrø og ost.
Eksporten av Norsk Ørret til Japan var i 2002 vel 45 tusen tonn.
Hittil i år er det eksportert nesten 10 tusen tonn.
De viktigste markedene utenom Japan, er EU, Russland, Finland og Taiwan.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:13