Stor deltakelse i oppskriftskonkurranse i Japan


Oppdatertdato: 2003-07-03 Tema: Fisk Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Nesten 800 oppskrifter kom inn, da Eksportutvalget for fisk i vår arrangerte en konkurranse om beste ørretoppskrift i Japan. Studenter, kokkelærlinger og husmødre sloss om førstepremien, som var en reise til Norge.

Japan er det største markedet for Norsk Ørret og japanske husmødre har i løpet av to hektiske vårmåneder sendt inn sine favorittoppskrifter på Norsk Ørret i en konkurranse arrangert av Eksportutvalget for fisk.

Statsminister Kjell Magne Bondevik delte ut pris til de tre beste vinnerne i forbindelse med sitt besøk i Japan. Formålet med konkurransen var å skape mer interesse for Norsk Sjømat , og å gi japanerne bedre kjennskap til Norsk Ørret.

I juryen satt blant andre verdensmester i kokkekunst fra Bocuse d'Or, Charles Tjessem, og to av de mest kjente kokkene i Japan, Masahiko Kobe og Kihachi Kumagai. De la vekt på å velge vinnerretter ut fra kriteriene smak, kreativitet og presentasjon.

Førstepremien gikk til Keiko Ito, for retten ørret- og potet canaloni med sesamfrø og ost.

NORSK ØRRET I JAPAN: Vinner av oppskriftskonkurransen for Norsk Ørret i Japan, Keiko Ito (helt til venstre) sammen med de andre vinnerne og en av kokkene i juryen. Norsk Ørret på japansk vis.

Vinnerretten i ørretkonkurransen var ørret- og potet canaloni med sesamfrø og ost.

Eksporten av Norsk Ørret til Japan var i 2002 vel 45 tusen tonn. Hittil i år er det eksportert nesten 10 tusen tonn. De viktigste markedene utenom Japan, er EU, Russland, Finland og Taiwan.


Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:13
Slanking.Rask mat.
Torsk.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.