Stor oppmerksomhet om reinkjøtt


Oppdatertdato: 2012-11-10 Tema: Vilt Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: matprat.no


Markedsutvalget for reinkjøtt, som har ansvaret for gjennomføring av de merkenøytrale markedskampanjene på reinsdyrkjøtt, melder om stor oppmerksomhet omkring reinsdyrkjøttet og en betydelig økning i salget fra reinkjøttbedriftene.
Dette skjer samtidig som det har vært en liten prisøkning til reineier. Over Reindriftsavtalen 2012/2013 er det satt av 4.1 millioner kroner til ulike markedsføringstiltak. Markedsutvalgets hovedkampanje går i uke 42-44. I denne perioden markedsføres reinsdyrkjøttet med en helt ny reklamefilm på TV samtidig som det kjøres kampanjer på internett og i andre medier. I tillegg profileres reinsdyrkjøttet i denne perioden på matprat.no gjennom annonser og oppskrifter.

Økt slakting og omsetning

- Den positive oppmerksomheten det er om reindrift og reinsdyrkjøttet denne høsten er både viktig og riktig, sier landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum. - For å opprettholde reinsdyrkjøttets posisjon i markedet må etterspørselen dekkes. For å få dette til er det avgjørende at hele verdikjeden samarbeider og utnytter dagens situasjonen til å øke slakting og omsetning av reinsdyrkjøtt, sier Slagsvold Vedum.

Utover tiltakene i regi av Markedsutvalget bidrar også nominasjonen av to reinkjøttbedrifter til ”Det norske Måltid” og NRKs nye serie de ”Åtte årstider” til økt oppmerksomhet omkring reindrift og reinsdyrkjøtt.

Det Norske Måltid

Næringsforeningen i Stavanger-regionen tok i 2008 initiativet til prosjektet «Det Norske Måltid». Målet er å synliggjøre lokale og regionale råvarer, og dermed styrke primærnæringene og foredlingsbedriftene innen norsk matproduksjon. Med dette som utgangspunkt er det svært positivt at Varanger Vilt er nominert med sin ytrefilet av rein og Fjellvilt med sin bakte og røkte reinsdyrbiff.
Mer om det Norske Måltid

Åtte årstider

NRKs nye serie handler om den sørsamiske familien Nordfjell/Haugom. Programmet bidrar til å sette det sørsamiske folket og området på kartet, samtidig som det fremmer både reindriftsnæringen og reinkjøttet på en positiv måte.
Mer om serien Åtte årstider

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2554
Grillmat.Bananer.
Lavkarbo.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.