Store helsegevinster med nytt lavkarbobrød


Oppdatertdato: 2011-04-02 Tema: Brød Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: fit4life.no


Et smakfullt og sunnere brød med tre ganger så mye fiber og 30 prosent mindre karbohydrater er resultatet av et nytt brødprosjekt Baker Hansen har gjennomført i samarbeid med Idun og kostholdsekspert Marianne Lunde ved Universitetet i Oslo.
– Det nye karboreduserte firekornbrødet med Fit4Life®, byr på store helsegevinster og egner seg for alle som ønsker en sunnere livsstil, sier Morten Hals i Baker Hansen.

Karbohydrater utgjør omlag halvparten av ingrediensene i vanlig husholdningsbrød. Til sammenligning inneholder dansk rugbrød nesten 40 prosent karbohydrater. Det karboreduserte firekornbrødet med Fit4Life® inneholder kun 28 prosent karbohydrater og i tillegg tre ganger så mye fiber som vanlig brød.

– Helsebrødet består av den sunne fiberblandingen Fit4Life®, linfrø, havregryn, hvete og rug. Fit4Life® sikrer et høyt og sunt fibernivå samtidig som det setter en veldig god smak på brødet, sier Morten Hals i Baker Hansen.

Fit4Life® kan sette nye brødstandarder

Marketingsjef Brit Bjørkli i Idun mener Fit4Life® kan bidra til å sette nye brødstandarder for store deler av Norges bakeridrift:

– Fit4Life® sørger for at karboreduserte brødtyper har den samme konsistensen som vanlig brød, samtidig som man har økt mengden av sunt fiber. Baker Hansen var først ute med det et karboredusert brød med Fit4Life® i Norge. Jeg er utrolig imponert over resultatet både når det gjelder, smak, konsistens og luftighet, sier Bjørkli.
Fit4Life® er utviklet i tett samarbeid med Marianne Lunde som i dag arbeider med en doktorgradsavhandling i forbebyggende medisin ved Universitetet i Oslo. Lunde har flere års arbeidserfaring fra legemiddelindustrien.

– Jeg ønsker først og fremst å bidra til å utvikle en type lavkarbobrød som ligger så tett opp i smak og struktur som vanlig brød. Mye fiber i kosten reduserer risikoen for hjerte- og karsykdommer, infeksjoner og luftveissykdommer dramatisk. Helseproblemer knyttet til overvekt, type 2-diabetes, hjerte- og karsykdom, betennelsessykdommer skyldes at vi spiser for mye karbohydrater, sier Lunde.

Fem skiver dekker dagsbehovet

Fem brødskiver med karboredusert 4-kornbrød med Fit4Life® dekker det anbefalte daglige inntaket av kostfiber.

– Karbohydrater i grovt brød er veldig bra og sunt, særlig for alle som er i aktivitet og driver med idrett. Man må ikke glemme at det er brus og godteri som er virkelig ille når det gjelder usunne karbohydrater. Fit4Life® ble først og fremst utviklet for alle som ønsker å redusere inntaket av karbohydrater. Resultatet ble et godt brød som passer for alle som ønsker å ha et sunt og fiberrikt kosthold, sier Morten Hals.

Helsebrødet Fit4Life® er å finne i Baker Hansens 27 utsalgssteder i Oslo og omegn.

Fakta om Baker Hansen:

Baker Hansen har en tradisjon som er forankret i respekt for råvaren og håndverket. Kvalitet er rettesnoren for alt vi gjør. I Baker Hansen selges varene kun gjennom egne utsalg. Det betyr relativt små serier og mye håndarbeid. Gode råvarer, god kontakt med kundene og dyktige fagfolk som er stolte av faget sitt, er kjerneverdiene i den tradisjonsrike bakerkjeden. Baker Hansen består av 27 utsalgssteder, og til sammen ca 200 personer jobber direkte eller indirekte i selskapet. Selskapet ble etablert i 1861 og er i dag Norges eldste bakeri. Baker Hansens Kjerneverdier er: Offensive – Stolte – Ekte

Fakta om Idun Industrier:

Idun Industri er en del av Orkla Food Ingredients (OFI) som er en betydelig aktør innen bakeri-ingredienser i Europa. Idun Industri har seks datterselskaper og hadde en omsetning totalt for Idun-gruppen på ca 800 millioner kroner i 2010. I Norge er Idun Industri en ledende leverandør av ingredienser til bakerisegmentet. På dagligvaresegmentet i Norge er Idun Industri ansvarlig for alle produkter under varemerkene Idun Mors hjemmebakte og Odense. Gjennom sine datterselskaper i Sverige, Danmark og England har Idun Industri etablert konseptet og varemerket NIC. Idun Industri, hadde en omsetning i 2010 på ca. 650 millioner kroner og 135 ansatte.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2124
Norsk mat.Kaffekos.
Kina.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.