Storsatsing for å trygge maten


Oppdatertdato: 2013-12-25 Tema: Fisk Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: FKD


Nytt laboratorium på Ås skal bidra til å trygge norsk sjømat.
Fiskeriminister Elisabeth Aspaker og landbruks- og matminister Sylvi Listhaug åpnet forskningshallen Patogen Pilot Plant på Ås, 17. desember. Her skal forskere studere bakterier i et realistisk produksjonsmiljø og forebygge matforgiftning.

- I dag er Norge verdens nest største fiskeeksporterende land og dette gir oss et stort ansvar. Det er helt avgjørende at vi kan si til forbrukerne ute i verden: norsk sjømat er trygg, sier fiskeriminister Elisabeth Aspaker.
Den nye patogene prosesshallen Patogen Pilot Plant fyller behovet for å kunne jobbe med de matbårne bakteriene med størst risiko for forbrukerne. Her skal forskerne produsere, pakke og lagre mat av ulike slag, tilsette bakterier og utvikle metoder som sikrer trygg mat.
Å realisere ambisjonen om å gjøre Norge til verdens fremste sjømatnasjon krever et kontinuerlig fokus på hvordan mattrygghet best kan ivaretas.

- Etableringen av Patogen prosesshall er en storsatsing for å trygge norsk sjømatproduksjon. Laboratoriet vil bidra til å øke kunnskapen om mattrygghet og styrke vår posisjon som sjømatnasjon i eksisterende og nye markeder. Jeg håper sjømatnæringen vil bruke denne muligheten og bidra til mange brukerfinansierte prosjekter i dette nye laboratoriet, avslutter Aspaker.

Les mer om saken på Nofimas hjemmesider

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2818
Julekaker.Produkttester.
Julemat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.