Sultne på reinsdyrkjøtt


Oppdatertdato: 2013-11-12 Tema: Reinsdyr Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: MatPrat


(NW): De tre største dagligvarekjedene har økt salget av reinsdyrkjøtt med nær 20 prosent siden 2011.
Det viser tall fra Norgesgruppen, Rema 1000 og Coop.
For å få fart på salget av reinsdyrkjøtt, subsidierte myndighetene kjøttet i fjor. Det førte raskt til bedre tilgjengelighet, lavere priser og økt salg.
Markedsutvalget for reinkjøtt og næringen har jobbet med kjøttindustrien og dagligvarehandelen for å øke utvalget og oppmerksomheten rundt kjøttet.
Nå er reinsdyrkjøtt tilgjengelig i mange varianter over hele landet, ikke bare som reinskav, den gamle slageren i frysedisken.

Vekst i alle butikker

– Det har kommet flere flotte produkter av indrefilet, ytrefilet, mørbrad, flatbiff, stek og skav, sier kommunikasjonsrådgiver Ingrid Solberg Gundersen i Norgesgruppen.
Hun forteller at alle Norgesgruppens butikker har reinsdyrkjøtt, men bredden i sortimentet varierer mellom kjedene Kiwi, Meny, Ultra, Centra, Spar og Joker.
Rema 1000 har satset stort på alle typer renskåret kjøtt de siste årene

– Utvalget av reinsdyrkjøtt i våre butikker har økt kraftig, og vi registrerer en solid salgsvekst for skav, biffer og fileter, sier kategorisjef for ferskvare i Rema 1000, Ole Førre Skogstø.
Coop har 13 produkter av reinsdyrkjøtt i sortimentet og utvider nå med blant annet ferdigstekt reinsdyrstek.

Populære oppskrifter

– Det har vært god produktutvikling på reinsdyrkjøtt de siste årene, og det er gode nyheter for forbrukerne, sier matrådgiver Ragnhild Kolvereid i MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt.
MatPrat har de siste årene sett at interessen for reinsdyrkjøtt i befolkningen er stor og økende, ikke minst blant yngre. Mange ønsker å prøve ut oppskriftene som er utviklet ved kontoret.

– Finnbiff og bidos har i flere år vært blant de mest populære oppskriftene på matprat.no. Nå har vi utviklet flere spennende oppskrifter med reinsdyrkjøtt, fra fingermat, til festmat og hverdagsmiddager, sier Ragnhild Kolvereid.
Matprat.no har i dag 40 oppskrifter på reinsdyrkjøtt.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2793
Info.Pølser.
Kjøttdeig.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.