Sunn hverdag


Oppdatertdato: 2008-04-02 Tema: Slanking Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Jarle Nyttingnes, Bård Ek


Påsken er over og vi er tilbake til hverdagen med alle aktiviteter og gjøremål. Nå skal lammestek, oksestek, påskeegg og kaker byttes ut. Middagen er dagens hovedmåltid, og alle har vi lyst til å spise noe som er både velsmakende og næringsrikt.

Små, enkle endringer i kostholdet og aktivitetsnivået kan gjøre stor forskjell for helsen. Bestill brosjyre fra Opplysningskontoret for meieriprodukter "Sunn hverdag". Sunn hverdag er full av gode tips og oppskrifter som er næringsberegnet. Her får du en liten smakebit på noen av oppskriftene.

Kyllingwok med guacamole

4 porsjoner

Guacamole:

1 stk. avocado
1 stk. lime saft av denne
1 beger kesam (1 beger = 3 dl)
5 g hvitløk

2 ss smør
2 stk. gulrot
½ stk. blomkål
1 stk. brokkoli
6 stk. frisk sjampinjong
2 stk. kyllingfilet
100 g purre
12 stk. sukkererter
1 hg alfalfaspirer
½ ts salt
½ ts pepper

Del avokadoen i 2 og ta ut steinen. Press ut saften fra limen og hell den over avokadoen for at den ikke skal bli brun. Rør i kesam og hvitløk. Du kan med fordel bruke stavmikser.

Ha smør i panne, skjær gulrøtter i skiver, blomkål i buketter. Stek gulrøtter og blomkål sammen først, disse trenger lengst steketid. Skjær brokkoli i buketter, sjampinjong i båter, kyllingfilet i biter, purre i skiver og stek dette videre sammen. Tilsett sukkererter til slutt, og pynt med alfalfaspirer. Server med guacamole.Bruk gjerne ris ved siden av.

Ørret i basilikumsaus

4 porsjoner

8 stk. potet
600 g ørret
½ ss olje
2 stk. hjertesalat
16 stk. cherrytomat

Basilikumsaus:

3 stk. sjalottløk
2 ss olje eller smør
1 ½ dl hvitvin eller eplejuice
3 dl fiskebuljong (utblandet)
2 dl helmelk
½ ts pepper
½ ts salt
3 ss maizenna
1 potte frisk basilikum

Kok poteter. Ørreten pensles med olje, salt og pepper. Stekes på brett i ovn på 200 grader i ca 15 minutter.Surr finhakket sjalottløk i smør til den blir myk. Tilsett vin og fiskebuljongen og kok inn til væsken halveres. Tilsett melk, kok opp, rør inn strømaizena og la det småkoke i 1 min. Ha i finhakket basilikum helt på slutten, for å unngå at den blir bitter.

Del hjertesalaten i to på langs og damp den i 1 minutt. Legg opp to halve hjertesalater på hver tallerkener med ørretfileten på toppen. Server med tomater, poteter og basilikumsaus.

Viste du at ørret innholder mye mer D-vitamin enn laks? Lag en deilig basilikumsaus med melk og maizena, superenkelt og sunt på en gang.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1303
Julekaker.Supper.
Reker.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.