Sushirekord på norske hender


Oppdatertdato: 2010-10-19 Tema: Fisk Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Ola Reibo/EFF


Torsdag 15.10. skrev Eksportutvalget for fisk (EFF) seg med gullskrift inn både i historiebøkene og Guinness Rekordbok med verdens største sushimosaikk under avslutningen av fiskeri- og sjømatuken på EXPO 2010 i Shanghai.

Under et stort presseoppbud erklærte Ms. Angela Wu på vegne av Guinness Book of Records at EFF den 15. oktober kl. 16.03 hadde overtatt verdensrekorden i sushimosaikk.

Rekorden lyder nå på 20,13 kvadratmeter, dannet av nøyaktig 8374 sushiibiter. Forrige rekord, som ble satt i 2008 i India, var på 15,08 kvadratmeter og 5814 biter – så det var egentlig snakk om utklassing.

Den nye rekorden ble satt i nydelig vær utenfor Norges paviljong på verdensutstillingen Expo i Shanghai, og besto selvsagt utelukkende av norsk sjømat og kinesisk ris og tang.

- Vi regner med at denne begivenheten vil gi økt oppmerksomhet om norsk laks og sjømat i Kina, sier markedsdirektør i EFF, Merete Kristiansen.

Motivet, et hjerte av det norske og kinesiske flagget omgitt av en strålekrans, er designet av Tromsø-firmaet Reibo. Og for utførelsen, som i sluttfasen tok om lag 8 timer, sto 40 godt forberedte og meget veldisiplinerte studenter fra den lokale kokkeskolen The Zhonghua Vocationary Chef School i Shanghai.

Siden et av vilkårene for sushimosaikkverdensrekorder er at de skal spises etterpå, så var kinesisk mattilsyn til stede hele tiden og fulgte rekordforsøket med argusøyne. Rekordmontasjen ble fulgt av tusenvis av tilskuere, som så stilte seg disiplinert i kø for å få en smakebit av mesterverket

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2007
Info.Salater.
Bringebær.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.