Sverres sjokolade


Oppdatertdato: 2004-11-11 Tema: Bok Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Utsøkt bok om sjokolade og masse oppskrifter med bilder som gir en vann i munnen. Her er snadder som en kan lage i disse førjulstider.

Kokkelandslagets konditor og sjokolademester, Sverre Sætre, er ute med ny bok. Denne gang en ekte sjokoladebok, som ikke bare inneholder oppskrifter, men også interessant stoff om sjokoladens historie, om fremstilling, sjokoladetyper, egenskaper og kvalitet. Vi kan også lese om sjokoladesmaking (å la vinsmaking). I tillegg er dette en ide- og inspirasjonsbok til alle glade kjøkkenskrivere med sans for det mørke og søte - krydret med små anekdoter.

Boken innholder blant annet oppskrifter på sjokoladekaker, -desserter, -konfekt, -supper og -drikker. Her finner man det meste av hva hjerte, øyne og gane kan begjære og fryde seg over av variasjoner med sjokolade. De fleste oppskriftene er lette og raske å lage og fordrer ikke at man er noen mesterkokk. Likevel vil også profesjonelle kokker og konditorer ha glede av boken.

Sverre Sætre regnes som Norges fremste ekspert på sjokolade. I tillegg til å anvende sjokolade som råstoff i kulinariske produkter, kreerer han også sjokoladeskulpturer. Utstillingen på Henie-Onstad Kunstsenter (Høvikodden) i fjor vakte oppsikf blant publikum og i mediene. I tillegg til å holde konditor- og sjokoladekurs driver Sverre Sætre konsulentvirksomhet. I høst har han vært sjokoladeansvarlig på kokkelandslaget under OL i kokkekunst.

Eyvind Hellstrøm, Bagatelle Restaurant, skriver i sitt forord til boken:
Denne boken, som bør bli sengelektyre for alle lidenskapelige nytere, vil helt sikkert føre til de deiligste bittersøte, lyse og mørke drømmer. Så kan man våkne til en ny dag og diskutere hvorvidt sjokolade passer best sammen med melk, kaffe, kokos, mynte, nøtter og mandler eller appelsin, vineddik, whisky eller pepper.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:421
Julekaker.Produkttester.
Kaker.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.