
Den norske sommeren er altfor god til å nytes innendørs. Vi foreslår utendørs servering med fristende retter av hvitt kjøtt. Din egen kyllingsalat komponerer du enkelt fordi alt passer til kylling.
Her er 4 lette og mettende sommerretter fra Opplysningskontoret for Egg og hvitt kjøtt.
Grønn kyllingsalat med sukkererter og pinjekjerner
Tidsforbruk: under 20 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4
Ingredienser:
4 stk kyllingfilet eller kjøtt av grillet kylling
½ l kyllingbuljong (utblandet)
4 stilk snittet stilkselleri (stangselleri)
1 stk sikorisalat (endivie)
1 stk grønn paprika
100 g frisk spinat
1 stk grønn lollo salat eller annen salat
1 pk sukkererter
½ dl pinjekjerner
Dressing:
2 ss majones
2 båt hvitløk
1 ts dijonsennep
1 ts sitronsaft
1 dl kremfløte eller vann
salt og kvernet pepper
Fremgangsmåte:
Kok opp kyllingbuljongen og legg i kyllingfiletene. La dem trekke i buljongen i ca. 10-12 minutter. Avkjøl. Når kjøttet er kaldt, bruk fingrene og trekk det fra hverandre i passe biter etter fibrene i kjøttet.
Finsnitt stilkselleri og endiviesalat. Del paprika i passe store biter. Vask og tørk spinat og lollosalat, og riv i mindre biter. Sukkerertene deles over i to. Bland alle ingrediensene til salaten sammen.
Bland sammen dressingen og hell den over salaten. Bruk fingrene og vend dressingen forsiktig inn i salaten. Legg salaten opp på et stort fat og server med en gang.
Kylling- og pastasalat
Tidsforbruk: under 20 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4
Ingredienser:
4 stk kyllingfilet
Marinade:
3 båt hakket hvitløk
½ potte hakket frisk basilikum
½ stk purre
1 dl olivenolje
½ dl soyasaus
saften av 1 stk lime
2 ss brunt sukker
Pastasalat:
5 dl kokt pasta
ca. 150 g ferdigkuttet salatblanding
3 stk tomat
2 ss ristede pinjekjerner
kvernet pepper og dryss av flaksalt
Dressing:
1 glass pesto
3 dl crème fraîche
Fremgangsmåte:
Skjær kyllingfiletene i biter og mariner dem noen timer (evt. Natten over).
Stek kyllingbitene i marinaden på middels varme i 2-3 minutter til bitene er gjennomstekt.
Lag salaten og bland inn dressingen. Legg kyllingbitene over og server med ferskt brød.
Tips:
Det smaker også godt med oliven og fetaost i denne salaten.
Kyllingburger med tropisk salat
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4
Ingredienser:
400 g kyllingkjøttdeig
1 stk finhakket løk
2 ss tacosaus
2 ss chilisaus
2 båt revet hvitløk
1 ts paprikapulver
1 stk egg
1 ts salt
kvernet pepper
Tropisk salat:
½ stk vannmelon
1 stk papaya
2 stk avocado
1 stk slangeagurk
1 potte frisk mynte
3 ss olivenolje
saften av 3 stk lime
salt og kvernet pepper
Fremgangsmåte:
Bland sammen alle ingrediensene i en hurtigmikser. Form til fire store burgere.
Rens frukten og kutt den og agurken i grove biter (ca. 3x3 cm). Bland alle ingrediensene, dryss over salt og pepper rett før servering.
Stek kyllingburgerne i smør eller olje noen minutter på hver side. Server burgeren med tropisk salat og gjerne grovt brød ved siden av.
Kyllingfilet med spekeskinke
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4
Ingredienser:
4 stk kyllingfilet
8 skive speket kalkunfilet eller annen spekeskinke
kvernet pepper
smør til steking
Tilbehør:
kokte poteter
sommerkål
smeltet smør
persilledryss
Fremgangsmåte:
Rull spekeskinke rundt hver kyllingfilet og fest med tannpirkere. Stek filetene raskt på begge sider i en panne. Legg dem i en ildfast form og stek videre i ovn ved 200 °C ca. 10 minutter.
Server kyllingfiletene med lettkokt sommerkål og poteter rullet i smør og persille.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:1611