Test av Escalon og Bølgen & Moi i Bergen


Oppdatertdato: 2010-09-03 Tema: Restauranttest Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


Bergen har et flott utvalg av restauranter, men flere av perlene er litt bortgjemt. Tenker bare på Spisekroken og Hanne på Høyden som jeg tidligere har besøkt. Denne gangen besøkte jeg to nye perler, nemlig Escalon tapas restaurant og Bølgen & Moi Lysverket. Dette er to svært gode valg som jeg virkelig kan anbefale.

Escalon

Escalon har to restauranter i Bergen, nemlig den vanlige Escalon og så Lille Escalon som ligger i Neumanns gate. Den vanlige ligger like til høyre for inngangen til Fløibanen i Vetrlidsalmenningen, som er gaten som går fra fisketorget mot Fløibanen.
Dette er en tapasrestaurant som har nydelig mat, god service, passelig intimt og varmt.

Miljø og omgivelser

Escalon ligger sentralt til og er passelig trang og intim. Man kan sitte å se ut på gatelivet eller krype sammen i varmen lenger inne. Restauranten er ganske liten med åpent kjøkken. Jeg droppet bare inn en mandags kveld og var heldig å få bord. Så om en er flere så bestill bord. Det er ganske trangt, så om en ikke liker det, så!

Menyen

Har en lang og variert meny av tapasretter. Ferdige forslag eller fritt valg. Hver rett er ganske stor så det virker som de tilpasser det til bestillingen eller om en er litt sulten eller middagssulten. Prisene er heller ikke avskrekkende, og man kommer langt med kr 2-300.- pr person, og da blir man mett.
De har og et solid utvalg av drikke, men jeg nøyde meg med San Miguel øl. Alt kostet kr 274.-.

Kjøkken

Jeg bestilte en slik ferdig 3 retters tapasmeny til kr 198.-. Jeg var ikke kjempesulten, men spiste opp alt da dette var skikkelig godt. Bestod av kjøttboller i saus, 2 grillspyd med kylling, noen grillede poteter og scampi i saus. Det var brød og aioli til. Særlig kyllingen var snadder. Etter det jeg overhørte fra andre bord, kan en forandre litt som en vil på disse rettene. De er veldig imøtekommende overfor gjestene mht valgene av tapas.

Service

Her er det store plusset! Han som jeg hadde som servitør er noe av det mest sympatiske og dyktigste jeg har opplevd. Og da mener jeg i behandling av gjester. Jeg følte meg veldig velkommen med en servitør som var ærlig og oppriktig, og som forklarte alle gjester grundig om tapas, bestilling osv. Håper Escalon vet å sette pris på dette og beholder han.
Ellers kom maten ganske fort og riktig. Brødet med aioli kom nok litt fort da det meste av aiolien rant ut av skålen, så jeg måtte foreta en redningsaksjon ganske fort.
Den endte med at jeg måtte spise rett av serveringsfatene mens tallerkenen var full av aioli og servietter. Men jeg sa det var OK så ingen kan lastes for det.

Konklusjon

Anbefales virkelig til alle. Også de som ikke har spist tapas før, for du blir forklart hvordan det fungerer og hva de forskjellige retter er. Og alle dere studenter i Bergen, prøv denne for dette er verd ett besøk før studielånet tar slutt.

Bølgen og Moi Lysverket

Bølgen og Moi er jo kjent blant de fleste og de har rett og slett god mat. Om en spiser i Bergen, Kristiansand eller Oslo, så smaker maten godt, ser bra ut og man blir ikke blakk av ett måltid, selv om prisnivået er noe høyere enn mange andre. Restauranten i Bergen er og skikkelig stilig innredet, og man sitter godt i de flotte lokalene.

Miljø og omgivelser

Restauranten ligger inne i Bergen Kunstmuseum i det som kalles Lysverket. Det er og en liten uterestaurant, som ikke brukes så ofte tror jeg. Utsikt mot Lille Lungegårdsvann. Ligger litt utenom lysløypa, men i nærheten av Grieghallen.
Er ypperlig sammen med ett besøk i museet, og det er flere museer like bortenfor.
Inne er det ganske stilig og godt å sitte. Stor bar og god plass.

Menyen

Ganske fyldig meny som du finner på de andre Bølgen og Moi restaurantene også. Forskjellig fra restaurant til restaurant, men med noen likhetstrekk. Hovedretter til under kr 300.- og flere lunsj retter rundt kr 150.-. Det er og her i Bergen en ferdig 2 eller 3 retters lunsjmeny. Jeg prøvde 3 retteren til kr 350.-. Og dette var både lekkert og nydelig, og absolutt verd pengene.
Alt kostet meg kr 446.-

Kjøkken

Lunsjen jeg spiste bestod av(se og bilder):
Forrett: Salat med salami og en nydelig dressing.
Hovedrett: Kyllingrulader med potetmos, sukkererter, sopp og litt bacon.
Dessert: Kokos og pasjonsfrukt mousse med marinerte bær og en slags marengskjeks

Alt smakte nydelig og bestod prøven fullt ut. Det eneste minuset er at både forrett og hovedrett svømmer i for mye olje. Men det er jo bare å la være å spise den.

Service

Her var det litt opp og ned. Jeg kom på ettermiddagen og spiste jo lunsj. Det var lite folk og servicen var rask med en gang, men så ble det et slags vaktskifte på kjøkken og blant servitører skjønte jeg. Jeg ble presentert maten veldig fort og utydelig på gebrokkent norsk, burde heller sagt at jeg skjønner godt engelsk.
Maten kom utrolig fort på bordet og jeg skulle tro de stod og ventet ute på kjøkkenet med den når jeg kom inn. Men etter hvert ble servitørene mer opptatt av hverandre enn gjestene, og det ble litt vanskelig å få kontakt. Men alt ble korrekt servert og ellers var alt i orden.

Konklusjon

Nydelig mat i stilige omgivelser. Ganske kul og stilig plass som bør prøves. Nesten litt "overkul" servitør. Fint å kombinere med ett besøk i kunstmuseet. Fint klientell i restauranten, særlig til lunsj.

Flere bilder


Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1963Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.