The 9 floor restaurant in Patong


Oppdatertdato: 2011-07-02 Tema: Restauranttest Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


Til en forandring, så kommer her en liten rapport fra en av de mer kjente restaurantene i Phuket, nemlig the 9th floor i Patong. Da mange nordmenn er i disse områdene om vinteren så kan det vel være at noen og kommer innom her, særlig pga utsikten og elegansen.
9 th floor ligger som navnet sier i niende etasje med utsikt over deler av patong. Utsiden er ikke spesielt elegant, men inne er det flott med nydelig utsikt og god service.

Miljø og omgivelser

Ligger som sagt i niende etasje i en heller trist bygning. Området rundt er leilighets hotell og kjedelig, men tar man taxi så kommer man rett til døren. Og heisen opp er en varm affære i en heis som går uendelig tregt.
Inne er det elegant med egen bar, gode stoler og fint interiør. Det er en plass hvor man ikke kommer i badebukse og t skjorte. Gjør som oss, kle deg opp og ta med skift slik at man kan skifte etterpå på toalettet om man ønsker å gå videre rundt i byen.
Stedet er midt i blinken for den som vil imponere sin kjære og har som sagt en nydelig utsikt. Det er og svært elegant inne med ypperlig service.

Menyen

De har en fyldig meny med mange retter i en litt høyere prisklasse, men fortsatt billig for oss nordmenn. For oss kom 2 aperitif, 2 forretter, 2 hovedretter og vann + 1 glass vin på rett over 3000 baht (del på ca 5 for å se norske kroner). Kommer fort opp i 5-6000 med ett par flasker vin, eller gjerne 10.000 om man ønsker det. Menyen er europeisk med innslag fra andre kjøkken. En del fransk og Italiensk. De har og flere fonduer og raclette. Ett godt utvalg av drinker og vin. Vinene er dyre, nesten norske priser, men for ett utvalg!!.

Kjøkken

Etter som jeg har spist mye rundt i Norge og Europa er kjøkkenet på 9 th floor ganske normalt. Man er her for stedet og utsikten. Vi spiste til forrett "King prawns flambé, with cognac on a layer of black and green olives and a tomato tarragon salsa" og "Eggplant gratin, filled with feta cheese, chick peas and tomato au gratin with parmesan cheese", til hovedrett hadde vi 2 fiskeretter da vi begge elsker fisk, "Snow fish fillet, covered with fresh tomatos, garlic, lemon juice, olive oil and balsamic vinegar accompanied by lyonnaise potatos" og "Sea bass Branzino, baked in a secret crust of herbs served with mushroom, bell pepper and sweet chili sauce".
Begge forrettene var gode men ga ikke den helt store aha opplevelsen. Hovedrettene var mer verd sin pris. De har og mye mer kjøtt på menyen, så kanskje det er tingen neste gang.
Ellers kan man jo spise vanlig mat her i Thailand som er like god til en brøkdel av prisen. Vi har flere ganger spist oss gode og mette for 20-30 kroner.

Service

Servicen er det lite å klage på. Den er elegant og veldig påpasselig. Selv om vi var der en fredag så var det bare halvfull restaurant. Det er bare kvinnelige servitører som tydeligvis er ansatt på utseendet. De gjorde noen små feil ved serveringen, men ikke noe som gjør noe. Var påpasselige under hele måltidet.

Konklusjon

Flott og elegant plass med OK mat. Dyrt sammenliknet med vanlige thai restauranter. God service og ett perfekt sted om man skal imponere noen og har bra med penger. Husk å kle deg opp. Ta gjerne en taxi dit, da det er litt vanskelig å finne, selv om bygningen kan sees på langt hold.
Restauranten har en webside som viser menyen og alle vinene: the9thfloor.com

Flere bilder


Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2187
Norsk mat.Bananer.
Kjøttkaker.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.