The Black Grouse på Vinmonopolet


Oppdatertdato: 2007-09-20 Tema: Whisky Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Sverige fikk sin egen whisky. Nå får Norge den også. The Black Grouse er skreddersydd for skandinaviske ganer.

Vi kjenner alle The Famous Grouse med rype på etiketten, nå er tiden inne for å slippe til orrfuglen. The Black Grouse er nemlig engelsk for orrfugl.

Svensk suksess

The Black Grouse ble lansert i Sverige tidligere i år, og har blitt en umiddelbar suksess. Svenskene har spesielt stor interesse for røykpreget whisky, og så mye som 30 prosent av all maltwhisky som selges på Systembolaget er Islaywhisky. Det gjør Sverige til et av de landene i verden der interessen for Islaywhisky er størst.
Systembolagets salgsstatistikk viser også at mesteparten av whiskyforbrukerne velger blended whisky fremfor maltwhisky. Det tok man hensyn til under utviklingen av The Black Grouse, en blended whisky med tydelig røyksmak.

- Vi tar veldig sjelden frem whisky som vender seg mot et spesifikt land, så arbeidet med The Black Grouse har vært krevende. Alt ligger i at The Famous Grouse har vært svenskenes favorittblend i over fem år, sier Helen Potter, Innovation and Development Manager for The Famous Grouse.
- For to år siden reiste jeg derfor til Sverige for å sette meg inn i den svenske whiskykulturen og undersøke hvilken type whisky som svenskene selv vil ha. Vi mener å ha funnet oppskriften med The Black Grouse.

Resultatet ble en myk blended whisky med tydelig smak og duft av røyk på grunn av det betydelige innholdet av Islaywhisky.
The Black Grouse hører til The Famous Grouse-familien, men selv med fellesnevnere er dette likevel en helt annen type whisky. Famous-forbrukere kommer til å kjenne igjen den karakteristiske, runde smaken, men samtidig er The Black Grouse en whisky som utfordrer smaksløkene. Røyken er tydelig både i duft og smak og ettersmaken er lang, røkt og aromatisk.

Til Norge

Importør Maxxium Norge sier at det er en voksende whiskytrend i Norge og at det derfor er legitimt å lansere den her til lands også. Norge blir dermed land nummer to som lanserer The Black Grouse.

Så da gjenstår det bare å se om svensk smak også fenger her til lands. Er suksessen sikret? Vi spiser da tross alt kjøttbullar og kjører Volvo.

The Black Grouse ble lansert på Vinmonolet i september:
Vinmonopolnummer: 56345 (bestillingsutvalget)
Vinmonopolpris: 339,90 kroner

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1171
Julekaker.Reker.
Hverdagsmat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.