Tid for Pimms


Oppdatertdato: 2008-06-10 Tema: Likør Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Når kvikksølvet i gradestokken kryper over 25, er det knapt noe britene liker bedre enn å nyte en svalende og forfriskende Pimm’s. Gjør deg klar til den norske hetebølgen.

Britene mener nemlig at Pimm’s egner seg perfekt som aperitiff til sommerfesten, velkomstdrikk eller som akkompagnement til forskjellige typer sjømat. Den ginbaserte drinken er frisk, leskende og lett å blande. I dag nyter den en høy posisjon i sofistikerte kretser verden over, og er tilgjengelig i over 70 land.

Fra østersbar

Pimm’s historie kan spores tilbake til London og 1840-tallet. Innehaveren av en østersbar, James Pimm, opplevde at kundene ønsket noe passende å drikke til sjømaten. Resultatet ble ”Pimm’s No.1 Cup”.

Den gang ble Pimm’s servert i ølkrus til en kresen kundemasse, og ble raskt et alternativ til andre, sterkere drikker. Ryktene spredte seg fort, og forretningsfolk fra hele London kom til østersbaren for å drikke Pimm’s No.1 Cup. Etter hvert ble den populære drinken også en eksportvare.

Erkebritisk

I dag er Pimm’s en viktig del av moderne engelsk kultur og er spesielt populær i Sør-England. Britene ser på Pimm’s som en sommerdrikk til piknik, hagefester og på puben. Pimm’s er også et nøkkelelement på erkebritiske sportsarrangementer som roing, tennis, cricket og hesteveddeløp.

Hemmelig oppskrift

Ryktene forteller at Pimm’s er laget av tørr gin, likør, fruktjuice og krydder. Imidlertid er oppskriften hemmelig, og kun seks personer i hele verden kjenner til den.

Det eneste man kan si med sikkerhet, er at Pimm’s har farge som mørk te med skjær av rødt, og at den har en myk smak av krydder og sitrus.

Pimm’s Cup:

Én del Pimm’s No.1
To deler Sprite, 7 Up eller limonade
Rikelig med isbiter
Toppes med agurk, mynteblader samt skiver av sitron, appelsin eller eple – og gjerne et jordbær!

Den ferdige drikken serveres i en stor mugge.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1347
Norsk mat.Kina.
Selskapsmat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.