Tidlig sommer gir store mengder flott blomkål på markedet


Oppdatertdato: 2014-06-21 Tema: Blomkål Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: frukt.no


Sommeren er nærmest på forskudd. 283.000 blomkålhoder ruller denne uken ut fra norske jorder. I fjor på samme tid var det i underkant av 100.000. Blomkålen høstes nå på Sørlandet, i Vestfold, Lier, Rogaland og på Frosta i Nord-Trøndelag. Kvaliteten er svært god. Det er tid for å nyte grønnsakenes Hvite Dronning.
Den totale omsetningen av blomkål ligger på 10.368 tonn i året, som igjen viser at hver og en av oss spiser i gjennomsnitt ca. 2 kg blomkål i året. Kanskje det er rom for mer? Det er en herlig grønnsak hele året, men nå er den selvfølgelig på sitt aller beste.
Rett fra åkeren, fersk og sprø og med sin milde og litt søtlige smak.
Bruksområdene er mange. Kokt, gratinert, i supper og stuinger er den god. Videre er det godt med blomkål i sommerens salater, i wok og på grillen.
Tenk, det er bare 26 kcal i blomkål, men like fullt er den rik på vitaminer, mineraler, sporstoffer, naturlige fiber, m.m.
Blomkål er en gammel kulturplante. Den har sine historiske røtter langs Middelhavet, på Kypros og i Syria fra f.Kr. Det latinske navnet er brassica oleracea. Det er den hvite blomsterstanden som nyttes og nytes.
Og nå er det nettopp tiden for å nyte årets helt ferske blomkål. Barn elsker rå blomkål i buketter. La dem få spise det mens de venter på at middagen skal bli ferdig. Eller la dem få være med og lage salat med blomkål i eller få lage i stand blomkål og andre friske grønnsaker som snacks og servere en dipp til. Mulighetene er mange og velsmakende.Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2927Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.