Tierra del Fuego Pinot Gris 2006


Oppdatertdato: 2007-02-01 Tema: Hvitvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Italia på argentinsk

Man tenker kanskje ikke først å fremst på avkjølt hvitvin på en februardag som denne. Men hvorfor ikke? Den hvite argentineren Tierra del Fuego kommer i disse dager i ny årgang – og er enda bedre enn ved vårt forrige møte.

Vinen er laget på 100 prosent Pinot Gris – en drue som er mest kjent fra franske og italienske viner, men som også er svært god når den dyrkes i Argentina. Den gir ofte kraftige viner, men i Argentina blir syreinnholdet lavere og dette resulterer i en rundere og snillere vin.

Lykketreff

Ifølge produsent Francois Lurton, var det en ren tilfeldighet at denne vinen ble til. Lurtons historie i Argentina begynte i 1995 da Francois sammen med broren Jaques kjøpte et 200 hektar stort område midt i ørkenen som ingen andre ville ha.

Området på 1100 meters høyde skulle beplantes med Chardonnay. Men slik ble det ikke. Leveransen var feil, og innehold Pinot Gris istedenfor. Francois og Jaques ser i dag på det hele som et rent lykketreff.

Bredt utvalg

Lurton lager totalt 70 forskjellige viner i fem land, og Tierra del Fuego-serien fra Argentina er en av de mest solide og prisbelønte i utvalget.

Prisen på 85,90 kroner gjør denne vinen til et svært godt kjøp. Den er lettdrikkelig og går godt til lett mat.

Smak og behag

Navn: Tierra del Fuego Pinot Gris 2006
Land/distrikt: Argentina/Mendoza
Produsent: J&F Lurton
Varenummer: 20774 (hovedsortiment)
Pris: 85,90
Alkoholstyrke: 12,5 %
Druer: 100 % Pinot Gris
Vurdering: Lys gul farge. Frisk og fruktig duft som preges av eple og pære, mineraler, urter og krydder. Myk og frisk smak med innslag av honning og antydning til krydder. God lengde.
Passer til: Lyst kjøtt, kylling, kalkun. Også god uten matfølge.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1024Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.