Tilbake på leverposteiboksen!


Oppdatertdato: 2012-03-02 Tema: Pålegg Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Stabburet Kilder: PRM Stabburet


I 1955 ble Per Andreas Christensen den aller først gutten til å pryde Stabburet gule leverposteiboks. 56 år senere er han tilbake i anledning en ny og ovnsbakt utgave.
Tradisjonen med barneansikter på Stabburet Leverpostei startet på begynnelsen av femtitallet. Per Andreas var sønn av en direktør på Stabburet-fabrikken i Fredrikstad, og var på boksen frem til 1972. Siden har det bare vært fem andre barn som har hatt æren av å pryde den gule boksen. Nylig ble to nye fjes fra Telemark og Oslo valgt etter en stor konkurranse i fjor høst.

- Det er artig å være tilbake etter så mange år, spesielt siden jeg var den aller første gutten på boksen. Jeg har alltid likt Stabburet Leverpostei veldig godt, så derfor føltes det riktig å stille opp. Nå er jeg jo blitt godt voksen, men siden dette er en ny variant, passer det veldig bra, sier Per Andreas Christensen som fortsatt er bosatt i Fredrikstad.
Den nye leverposteien fra Stabburet er en saftig og smøremyk ovsnbakt leverpostei som i tillegg er rik på jern. Den har en rund og god smak som passer for hele familien. For mange barn er leverpostei det første pålegget de spiser i livet.

Hver dag selges det over 50 000 bokser av den berømte gule boksen, og 70 prosent av alle norske barn spiser leverpostei hver uke. Siden 1949 er det rullet ut mer enn 1,250 milliarder leverposteibokser fra Stabburets fabrikk i Fredrikstad.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2389Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.